Domaća natjecanja

NASTAVAK niza najbolje seniorske ekipe! Osvojen Kup Hrvatske 6. put uzastopno, ponovljen uspjeh na ekipnom PH (VIDEO)

Vesela zajednička fotografija Foto: AK Agram Vesela zajednička fotografija

Suprotno najavama i prognozama, na stadionu uz Savu u ugodnim uvjetima održalo se dvostruko seniorsko natjecanje, Kup Hrvatske i Ekipno prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke.

Natjecanje koje mnogima služi kao službeni kraj stadionske sezone još jednom je potvrdilo tezu koju zagovaramo, a to je da se može do najboljih (pojedinačnih) ostvarenja i u ovom terminu. Barem u nekim disciplinama.

Prihvatili su to i ostali tako da smo dobili natjecanje s odličnim odazivom za ovaj termin, dugo nije bilo tako što nas je dodatno veselilo u smislu zaoštravanja borbe za trofejima.

Na Kupu Hrvatske smo proslavili još jednu godinu 'hat-tricka' s pobjedama u sveukupnoj, ženskoj i muškoj konkurenciji!

Točnije rečeno, osvojili smo 842 bodova ispred drugoplasiranog Dinamo-Zrinjevca (530) i trećeplasiranog Kvarnera (345,5).

Isti poredak viđen je u ženskoj konkurenciji gdje osvajamo s 408 bodova, a Dinamo i Kvarner imali su 302 odnosno 207 bodova.

Kod seniora je bila jedna razlika, 3. mjesto pripalo je Slavoniji Žito (217), 2. mjesto Dinamu (228), a suvereni su Agrameri s 434 boda.

Podsjetimo kako je sustav bodovanja ovog natjecanja prema plasmanima, 1. mjesto vrijedi 12 bodova sve do 12. mjesta i 1 boda, a zato se za ekipno prvenstvo Hrvatske boduje najbolji rezultat pojedinca nekog kluba, i to prema tablicama Svjetske atletike.

Jako zanimljivo bilo je u muškoj konkurenciji gdje smo u konačnici uspjeli pobijediti i proslaviti 6. uzastopni naslov ekipnih prvaka! Konačni zbir naših bodova iznosi 16732.

Dinamo se pozicionirao kao 2. s 16335, a Slavonija je 3. s 14826 njih.

Kod seniorki smo ponovili prošlogodišnje uspjehe i s 16885 zaslužili 2. mjesto, ispred nas je Dinamo (17673), a iza nas Kvarner (14574).

Velike čestitke za ovaj uspjeh idu cijelom našem timu, bilo je tu različitih raspoloženja i formi kod atletičarki i atletičara, ali svi su se u potpunosti podredili stvaranju još jednog velikog uspjeha (ili više njih, ovisno kako gledate) što je samo dodatna pobjeda našeg kolektiva predvođena trenericama i trenerima.

Kontinuitet osvajanja trofeja je nastavljen i to nam je najvažnije, a ove sve uzastopne serije samo su dodatan bonus koji nas samo čini još više ponosnima.

Bravo!

  • Natjecanje: Kup i Ekipno prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 18.-19.9.2021.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook