Domaća natjecanja

Nakon 1. dana seniori ekipno u vodstvu: Sjajnih 400m i norma Kovačića, nikad bolji Mrčić i osobni rekord Bratulića

Mateo Kovačić - povratak na prave staze Foto: AK Agram Mateo Kovačić - povratak na prave staze

U organizaciji Hrvatskog atletskog saveza i našeg kluba održava se ekipno prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke gdje naravno nastupaju i naše ekipe.

Agrameri su u vodstvu s 8758 bodova dok Agramerke drže 2. mjesto s 9241 bodova. Razlog dobrog ekipnog rezultata očekivano su i vrlo dobri pojedinačni rezultati, posebice u nekim disciplinama. Format natjecanja se naspram prošle godine promijenio odnosno vratio u dvodnevni format, a sistem bodovanja ostao je isti. Ekipa može sadržavati tri člana, a prema IAAF-ovim bodovnim tablicama (ažurirane ove godine) boduje se onaj najkvalitetniji.

Fantastičnih 400m (cjelokupno) za potvrdu norme Kovačića

Na 100m do rezultata sezone stigao je Bruno Penezić u jednoj mirnoj izvedbi, dobro je djelovao i unatoč problemima s bolesti protekli tjedan - istrčao je 10.98 i stigao do 2. mjesta čime je zaslužio 892 boda. Pokazalo se da ipak kad su svi na okupu odnosno istom mjestu (natjecanju) da baš i ne trči se kako se nedavno trčalo... Uz njega je još Edin Mešić istrčao 11.65. 

Zasigurno najbolja i najkvalitetnija disciplina bila je 400m. Uz uvjerljivog i ovom trenu nedodirljivog Matea Ružića, svi ostali trkači pružili su također svoje utrke (života). Tako se naš Mateo Kovačić odlično spustio (skoro za sekundu) naspram trenutačnog rezultata sezone i s 47.19 bio drugoplasirani (1033 bodova), a osobne rekorde trčali su i četvrtoplasirani Hrvoje Čukman (47.52) i šestoplasirani Sven Cepuš (47.77). Zaista sjajna, sjajna utrka!

Ujedno je ovime Mateo konačno i potvrdio normu za Europsko mlađeseniorsko prvenstvo što našu ekipu tamo čini samo dodatno većom. Odlična vijest!

Marino Bloudek bio je očekivano naš najbrži čovjek na 1500m, trčao je utrku za 4:00,32 i tako pobijedio osvojivši 851 bod. Od prvog metra preuzeo je vodstvo koje ni u jednom trenu nije bilo upitno. Samo se čekalo vrijeme na semaforu... Uz njega je još trčao Nikola Klarić kao petoplasirani s 4:09,94.

Bratulić do osobnog rekorda na 3000m, Pravdica ostao bez norme

U kategoriju inspiriranih i onih koji su iskoristili priliku definitivno spada Petar Bratulić koji je istrčao svoj osobni rekord na 3000m! I to vrlo lijepo poboljšanje, istrčao je 8:36,62 čime je našem klubu donio 852 bodova, a osvojio 2. mjesto. Pravi ritam, prava utrka.

Zlatku Kožuharu pripalo je 5. mjesto (9:07,89), ali njega ionako pravo natjecanje čeka idući tjedan kad je juniorsko prvenstvo Hrvatske tako da je ovaj vikend više kao svojevrsni uvod za to natjecanje. Najbolji dosadašnji sezonski rezultat poboljšao je Andrija Palička istrčavši 9:35,81 za 9. poziciju. 

Jedan od vjerojatno najpouzdanijih naših članova, Milan Kotur, još jednom se vratio na prepone, ovaj puta na 110m, njegovih 17.33 vrijedilo je 5. mjesta i 549 bodova. Zasigurno ovo nije bila njegova najbolja utrka, ali u datim okolnostima postigao je ono što smo od njega i očekvali i što je trebalo.

Pravu štetu doživio je Filip Pravdica na dalju s preskočenih 7.47 (1023 bodova), a zapamtit ćemo i nesuđenih 7.56. Naime, došlo je do tehničke greške na terenu koja nažalost nije prepoznata od mjeritelja i tako nije došlo do norme koja je tu samo eto, do sad se nešto ispriječilo.

Bilo kako bilo, greške se događaju i ne vjerujemo da se tu radi o ikakvoj namjeri već nesretnom spletu okolnosti. No ako ništa, pokazao je da je tu i sad samo treba to skočiti na nekom od idućih natjecanja. Gorak okus ostaje, ali mora mu ostati i razloga za zadovoljstvo.

Filip Pravdica

Do osobnog rekorda stigao je Karlo Blažević sa skokom od 6.70 u drugoj seriji, a ni ostali pokušaji su bili dobri i nastavlja se lijep napredak ovog našeg člana koji je zapravo ima vrlo kratki atletski staž što mu je dobar resurs za budućnost. Skakao je i Bruno Jednačak, poklopilo se da su bila 4 'X'-a u pitanju, išao je s rizikom koji se ovaj put nije isplatio, ali neki drugi put hoće.

Mrčićevo vrhunsko 'iskupljenje' nakon Zenice, uzbudljivih 4x100m

Odličan skok u vis prezentirao nam je Filip Mrčić koji je poboljšao svoj osobni rekord koji sada iznosi 2.14m! Nakon svojevrsnog razočaranja u Zenici pokazalo se kako je to bio samo jedan "loš dan u uredu" i danas smo ga vidjeli u pravom, kvalitetnom izdanju. Ruku na srce, i vremenski uvjeti su bili znatno bolji i znao je to iskoristiti.

 

New pb 214cm!?#fly #jump #high #grosseto

Objavu dijeli Filip Mrčić (@filip.mrcic)

Iz Amerike nam se vratio Paolo Lazarić koji se očekivano malo i traži u svojoj formi s obzirom na jednu dugačku sezonu. Danas je završio na 2.05m i pokazao da uz neke korekcije može to biti još bolje. Nakon duže stanke nakon ozljede vratio nam se i Dominik Grdanjski, skočio je 1.96m i želimo mu što manje ozljeda, a što više treninga i ne sumnjamo da će doći još bolji rezultati.

Znakove buđenja pokazao je Demir Kolarević na kugli rezultatom sezone od 17.25 (957 bodova) i to je sada već povratak u igru za normu mlađeseniorskog EP gdje bi trebalo baciti 10cm više. U dobrom bacačkom ritmu bio je i Luka Medvidović, 13.46 sa seniorskom kuglom (7kg) trebalo bi značiti i dobra ostvarenja s kuglom 1kg lakšu (juniorska). Ovdje je bacio najdalje nego ikad, 13.46, time je bio petoplasirani.

Isti plasman pripao je Karlu Petkoviću, njegovih 47.46 u bacanju koplja je vrijedilo tog ostvarenja, a po kriterijima IAAF-a je to 641 bod. Poslije njega pozicionirao se Jurica Pranić, 42.74 je iznosio najdalji bačeni hitac. 

Kraj prvog dana ponudio je pobjedu naše štafete 4x100m koja je tako nastavila svoju veliku seriju, a ovaj puta su za taj sastavi trčali Filip Pravdica, Mateo Kovačić, Antonio Kovačić i Bruno Penezić. Potonji je odradio spektakularnu završnicu i ciljem prošao u vremenu 42.16 za 923 boda. Zanimljivo kako je ova štafeta ujedno i označila prvi zajednički nastup braće Kovačić, a i još k tome su imali zajednički izmjenu.

Čestitamo svima na prvom danu, nadamo se još uspješnijem drugom!

  • Natjecanje: Ekipno prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke, 1.dan
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 11.6.2017.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook