Domaća natjecanja

NAJUSPJEŠNIJI Lončarek i Ružić dvostruki dvoranski seniorski prvaci Hrvatske! (VIDEO)

Ivana i Mateo Foto: AK Agram Ivana i Mateo

Ivana Lončarek i Mateo Ružić bili su naši najuspješniji pojedinci dvoranskog seniorskog prvenstva Hrvatske.

Bilo je to natjecanje na kojem su naši atletičari i atletičarke uistinu briljirali osvojivši sveukupno 11 zlatnih, 4 srebrne i 4 brončane medalje. Među njima dvostruki zlatni bili su akteri iz naslova.

Lončarek pobjednički na 60m i 60m prepone

Ivana je na ovo natjecanje došla kao dvostruka prvakinja od prošle godine te iako sami neki veliki pritisak nije bio postavljen pred nju, nije propustila priliku da i u 2020. napravi isto!

Kvalifikacija na 60m prepone nije bilo tako da je u natjecanje krenula s kvalifikacijama na čistih 60m gdje se plasirala lakoćom u finale s 7.86.

Prvo je trčala preponaško finale gdje je u borbi sama sa sobom stigla do rezultata 8.30 čime više nego uvjerljivo i zasluženo stigla do svog 3. uzastopnog dvoranskog naslova najbolje preponašice u Hrvatskoj!

Dvadesetak minuta poslije uslijedilo je znatno zanimljivijih 60 metara gdje Ivana stiže do svoje druge pobjede i obrane naslova u dvorani na Velesajmu! Nije to bila njezina najbrža utrka u životu (7.77), ali očito nije trebala ni biti već sjajna demonstracija pobjedničkog karaktera kada je 'gusto'.

Iako je Svjetsko dvoransko prvenstvo za ovu godinu otpalo, nije ovo kraj njezine sezone već ćemo ju gledati i u nastavku 2. mjeseca sa željom i ciljem trčanja još bržih utrka.

Ružić se vratio na dvoranski tron, i to dva puta

S druge strane, Mateo je na ovo natjecanje došao je u nešto drugačijoj poziciji od Ivane, kao dvostruki dvoranski doprvak Hrvatske u disciplinama 400 i 4x400m.

No kako je došao, drugačije odlazi, ovaj puta s oba zlata!

Prvo je stiglo na 400 metara u još jednoj dobroj utrci za njega gdje s 47.70 za točno pola sekunde (i više naspram ostalih) slavi ispred drugoplasiranog Šalamona. Već je nakon prvih 200 metara bio u vodstvu koje nije ispustio ni u jednom trenu tako da ovaj puta nije bilo dramatične završnice u zadnjih 50ak metara.

Na 4x400m smo se odlučili za Agram I u sastavu s Lukom Grubišićem, Zvonimirom Ćurićem, Markom Oreškovićem i naravno, Mateo na zadnjoj izmjeni.

Slična priča zapravo, već na prolazu prvih 200 metara bili smo u vodstvu koje se nije ispuštalo do kraja, štoviše, Ružić je dodatno 'podebljao' rezultat i vodstvo. Tako s 3:21,12 potvrđuje izrazito uvjerljivu pobjedu naše štafete što je ujedno i klupski najbrži dvoranski rezultat koji imamo u štafeti.

Uzbuđenja nisu prestala Ružićevim prolaskom cilja, štoviše, gledali smo atraktivnu završnicu naše druge štafete u kojoj je zadnju izmjenu trčao Alen Kolar (a prije njega Filip Mrčić, Luka Dubajić i Luka Ćosić) gdje je doslovno bilo bacanja na glavu u borbi za medalju.

Ovaj puta su nažalost izostale dvije stotinke za drugu medalju (broncu) u ovoj disciplini, ali svakako veseli 3:27,16 činjenica da imamo drugu štafetu koja je konkurentna u borbi za medalju. Dodatan plus je motivacija i karakter nabrojanih počevši od Alena čiji nastup može biti primjer svakome kako se trči štafeta.

Kolar ponovno do srebra na 60m

Inače je Kolar prije toga trčao na 60 metara, i to najbrže u životu te s 6.92 zasluženo vratio svoje srebro (nakon prošle godine kada nije nastupao), a brz je bio i u kvalifikacijama s 6.98 tako da su to bili uspješne utrke za njega, a prostora za bržim rezultatom još ima.

Dubajić je nastavio sporim, ali sigurnim ritmom poboljšavanja osobnog rekorda stotinku po stotinku, a malo mu je nedostajalo do finala - 7.18 je bilo njegovo vrijeme, a za prolaz među 6 najboljih bilo je dostatno trčati ovo vrijeme, ali s kojom tisućinkom više. Za stotinku se poboljšao i Ćosić sa 7.30 za 14. mjesto.

Kod žena nismo imali 4x400m štafetu, ali jesmo predstavnice na pojedinačnih 400m gdje je Dora Dent istrčala osobni rekord od 59.80 za 12. mjesto i Lea Babić isto sa osobnim rekordom 1:00,1 za 14. mjesto.

Čestitamo našim članovima i članicama na nizu postignutih uspjeha, bravo!

  • Natjecanje: Dvoransko prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 1.2.2020.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook