Domaća natjecanja

Može i u 5. mjesecu! Osvojen 9. uzastopni naslov pobjednika seniorskog Kupa Hrvatske uz naslove ekipnih doprvaka Hrvatske

Tradicionalna zajednička pobjednička slika Foto: AK Agram Tradicionalna zajednička pobjednička slika

Ove godine kalendarski su neka natjecanja slijedom međunarodnih natjecanja završila raspoređena u drugačijim terminima nego obično.

Jedno od njih su Kup Hrvatske i Ekipno prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke koje se tako našlo u 5. mjesecu u svom nešto i masovnijem izdanju nego inače, i to u Karlovcu.

Usporedno s prošlom godinom, u kontekstu ovih natjecanja postignuta su identična ostvarenja.

Tako smo stigli do našeg devetog uzastopnog naslova na Kupu Hrvatske osvojivši 739 bodova!

Kod seniora smo osvojili 403,5 bodova (1. mjesto), a kod seniorki 335,5 bodova (2. mjesto), a sveukupni zbroj i plasman je već spomenut.

Drugoplasirani je bio Dinamo-Zrinjevac s 724 bodova što jasno sugerira koliko je zanimljivo bilo do samog kraja natjecanja dok je trećeplasirana ekipa Kvarnera Rijeke sa 353 bodova, za 1 bod ispred četvrtoplasirane Mladosti što dovoljno govori koliko je tu tek napeto bilo.

Ovom velikom pobjedom je završena fama o Agramu koji na ovom natjecanju pobjeđuje samo ako je u 9. mjesecu na kraju sezone.

Pokazali smo da možemo biti najbolji i u 5. mjesecu na početku ili sredini sezone (kada su u pitanju seniori i seniorke koji su već počeli ranije sezonu) tako da nikada nije bila stvar u terminu već u sastavu ekipe, a nije sporno da je motiv naših atletičarki i atletičara bio na visokoj razini.

U poretku ekipnog prvenstva Hrvatske pobjede su pripale Dinamu, 2. mjesto našem klubu, a 3. mjesto Mladosti (seniorke) odnosno Kvarner (seniori).

Čestitamo svima na postignutim ostvarenjima, ne samo u ovom kup/ekipnom smislu već i pojedinačnom jer dobrih rezultata nije nedostajalo!

  • Mjesto: Karlovac
  • Datum: 18.-19.5.2024.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook