Domaća natjecanja

MLAĐESENIORSKO DPPH: Nastavak Mrčićeve dominacije, povratak Čukmana!

Zlatni Hrvoje Čukman i Filip Mrčić te brončani Bruno Košćica Foto: AK Agram Zlatni Hrvoje Čukman i Filip Mrčić te brončani Bruno Košćica

Dvoransko pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore i seniorke (do 23) održalo se ponovno u Rijeci gdje su naši članovi i članice u globalu ostvarili odlične uspjehe osvojivši sveukupno 10 medalja od čega su 3 zlatne, 2 srebrne i 5 je brončanih.

Tako je Filip Mrčić nakon prošlotjedne nadmoćne pobjede na juniorskom prvenstvu imao nešto teži zadatak, ali ostao je pribran, miran i nastavio konstantno skakati, tako je ovaj puta skočio do svog najboljeg ovosezonskog dvoranskog rezultata, a to je 2.12m.

Krenuo je već sa skakanjem na 1.89m i sve preskakao iz prvog pokušaja dok nije došao do visine koju je uspio u trećem skoku nadmašiti. Zatim je uslijedilo skakanje na 2.14, ali ovaj puta nije išlo.

Filip je ovime stigao do svog prvog dvoranskog mlađeseniorskog naslova s obzirom na to da prošle godine je na istom natjecanju bio doprvak. Sada je napravio korak naprijed, i to s novim odličnim rezultatom. Iz natjecanja u natjecanje lijepo napreduje Bruno Košćica koji je prije dva tjedna skočio 1.70m pa zatim prošli 1.75 i danas smo došli do 1.80 s vrlo dobrim pokušajima i na visini iznad.

Osim dobrog rezultata Bruno je nagrađen novom medaljom, ponovno brončanog sjaja te kao mlađi junior u svojoj tek prvoj godini staža lijepo koristi priliku za novom medaljom, i to već mlađeseniorskom.

Hrvoje Čukman prošle godine u jeku priprema za Europsko juniorsko prvenstvo nije nastupao u dvorani dok su ove godine stvari ponešto drugačije koncipirane pa je samim time se vratio u Rijeku po svoj naslov na 60m prepone koji je (s obzirom na prošlogodišnje nenastupanje) ostavio na 'čuvanju'.

Prije toga je (kao zagrijavanje) nastupio na 60m (7.29), a zatim je uslijedila finalna utrka prepona koja očekivano nije bila jednostavno niti je to bila tehnički savršena izvedba, ali ujedno je ovo bio prvi ovogodišnji nastup i otvaranje 2018. godine za njega i novim zlatom jednostavno treba biti zadovoljan. Za naslov najboljeg trebalo je istrčati 8.32.

Medvidović i Zuanović srebrni, Blažević i Frančić brončani

Ujedno je na 'glat' 60m najbrži od naših bio Luka Dubajić s 7.26 u finalu (zaslužio ga s kvalifikacijskih 7.27), na razini osobnog rekorda, a isti je postigao Jakov Raguž istrčavši točno 7.30.

Kasnije se održala i izvankonkurencijska utrka na kojoj je vrlo dobro sezonu otvorio Alen Kolar istrčavši 7.05 za pobjedu čime je debelo nadmašio prijašnji osobni dvoranski rekord. 

Za to vrijeme se skakalo u dalj, a tu je Karlo Blažević nakon nešto umjerenijeg početka uspio izvesti kvalitetniji zalet pa je tako na koncu njegovih 6.77 bilo više nego dostatno za osvajanje brončanog odličja. Uz njega je izvan konkurencije nastupao Filip Pravdica koji je još u fazi 'traženja' i završio je natjecanje s 7.01.

Mlađeseniorski doprvak Hrvatske je Luka Medvidović koji je to učinio bacivši apsolutni osobni rekord u posljednjoj seriji, a izmjereno je 14.22. Što se dvoranskog djela tiče, radi se o poboljšanju za više od metra i pol, ali općenito je krivulja Lukinog napretka vrlo prirodna i motivirajuća, kako za njega, tako i za nas.

Srebrni Luka Medvidović

Zanimljiv je bio troskok gdje je Ante Zuanović ponudio par kvalitetnih skokova na samom startu sezone i u toj količini najbolji je bio onaj na 14.57 čime je zaslužio 2. mjesto i ponavljanje prošlogodišnjeg uspjeha.

Svoju sjajnu seriju nastavio je Antonio Frančić koji je sada nakon mlađejuniorskog zlata i starijejuniorskog srebra stigao do mlađeseniorske bronce! U prijevodu, iza njega je već sada izrazito uspješna dvoranska sezona koju je upotpunio ovim šarolikim tripletom medalja.

Čestitamo svima na postignutom, bravo!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u dvorani za mlađe seniore i seniorke
  • Mjesto: Rijeka
  • Datum: 3.2.2018.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook