Domaća natjecanja

Matošević pobjednički i rekordno započela godinu u Varaždinu

Nije dugo trebalo čekati za prvu pobjedu u 2014. - Matea Matošević Foto: AK Agram Nije dugo trebalo čekati za prvu pobjedu u 2014. - Matea Matošević

U Varaždinu je točno u ponoć startalo 36. izdanje Novogodišnje utrke, manifestacija je to koja već ima lijepu tradiciju iza sebe.

Naime, prvi puta se ulicama Varaždina trčalo davne 1977. godine. Organizatori se mogu pohvaliti činjenicom kako je ova sportska manifestacija i dalje jedinstvena priča, nadamo se kako njenom održavanju i iduće godine. Trčale su se dvije dužine u više dobnih kategorija - 6000m i 3000m. Ove godine se i održala promotivna utrka invalida dugačka 1000m.

Osim najboljih domaćih trkača poput naše Mateje Matošević, na ovoj utrci redovito nastupaju trkači iz drugih država (Italija, Mađarska, Slovenija...).

Matea je u ovoj utrci počela stvarati svoju tradiciju, ali onu pobjedničku, nakon prošle 2013., ponovno je u cilj ušla kao najbolja u konkurenciji seniorki! Učinila je to sa stilom postavivši novi rekord staze s neslužbenih 9:53 na 3000m! Prvi je to puta da su građani i građanke Varaždina mogli vidjeti jednu ženu da ulazi u cilj brže od 10 minuta!

Čestitamo na uspješnom ulasku u 2014. godinu!

  • Natjecanje: 36. Novogodišnja utrka
  • Mjesto: Varaždin
  • Datum: 1.1.2014.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook