Domaća natjecanja

Matošević, Hrelec, Petters i Pavelić dvoranski seniorski prvaci Hrvatske

Matea najbolja i sveukupno (na samom mitingu) Foto: AK Agram Matea najbolja i sveukupno (na samom mitingu)

Hrvatska i dalje nema svoju atletsku dvoranu s kružnom stazom i dalje smo prisiljeni na to da se discipline 400m, 800m, 1500m i 3000m održavaju u sklopu međunarodnih mitinga kao što je to bilo u Beču.

Matošević nikad brža, Hrelec 'ubila' napetost na 1500m furioznom završnicom

Matea Matošević osim pobjede u domaćoj konkurenciji u Hrvatsku se vratila i s pobjedom u sveukupnoj konkurenciji! Osim pobjede i naslova seniorske prvakinje Hrvatske u ovoj disciplini (naslijedila prošlogodišnju pobjednicu Hrelec), Matea je istrčala svoje najbrže vrijeme ikada u dvorani (vrijedi spomenuti i da na otvorenom nikad nije bila tako brza), a to je 9:24,97!

Još jedna medalja ide u zaista bogatu kolekciju odličja naše direktorice, trenerice, atletičarke Ljiljane Ćulibrk koja je s vrlo dobrih 10:25,28 osvojila 3. mjesto! Nije bila ni daleko od srebra, manje od dvije sekunde.

Na 1500m naslov od Matošević 'preuzima' Nikolina Hrelec, cure kao da su dogovorile zamjenu ili razmjenu. No naravno da to nije ni približno tako, Nikolina je za svoj naslov istrčala 4:39,90, a ponovno je presudio njezino najjače oružje, a to je 'finiširanje'. Bila je to izjednačena utrka do posljednjih 200 metara kada je prebacila u 'brzinu više' i zasluženo došla prva u cilj u konkurenciji domaćih natjecateljica (sveukupno je bila 2.).

Nakon četiri godine svoju prvu dvoransku utrku trčala je naša trenerica Antonija Žalac i s istrčanih 4:59,16 pripada joj brončana medalja! Ujedno je to prvo pojedinačno odličje za Antoniju nakon kobne 2011. kada je ozlijedila Ahilovu tetivu. No s obzirom na to da se vratila osvajanju medalja, možemo reći kako je sada je to 'crno' razdoblje definitivno iza nje.

Petters i Pavelić do svojih prvih dvoranskih seniorskih naslova

Anamarija Petters je na 800m stigla do svog prvog dvoranskog seniorskog naslova istrčavši 2:17,21, vrijeme više nego dostatno za pobjedu. Zasluženo joj pripada naslov najbolje u ovoj disciplini. Ujedno je to i njezin najbolji rezultat u dvorani, nikad nije bila brza kao danas! Na 400m je bila nešto manje uspješnija po plasmanu (4. mjesto), ali ponovno je to vrijeme koje do sad nije uspjela trčati u dvorani, u cilj je ušla s 57.44.

Uz nju je tu prvu ovosezonsku utrku trčala Katarina Ivšac, pripalo joj je 6. mjesto, a istrčala je 1:01,75. Ne sumnjamo kako će to ići još brže u nekim idućim utrkama koje slijede.

Po lijepom će svoje prvo dvoransko pojedinačno prvenstvo Hrvatske pamtiti Antun Rudolf Pavelić (naš relativno novi član)koji je stigao i do svog prvog zlata istrčavši 8:43,80! Rezultat je to brži od onog koji je u istoj utrci trčao drugoplasirani Jure Josipović (8:45,14) koji će sigurno već u idućoj utrci tražiti priliku za 'revanš' i pobjedu. U ovoj bečkoj, danas je bio brži stariji i iskusniji Pavelić (rođen 1990. godine).

Bez medalje tj. medalja na također prvom dvoranskom PH kući se ne vraća ni Mateo Kovačić koji je na 400m s 50.14 drugi najbolji hrvatski trkač! Osim srebra, pripada mu i bronca s 800m gdje je u cilj ušao s vremenom 1:57,18. Ujedno su to i njegovi najbrži rezultati u dvorani u ovoj sezoni, ali i općenito.

Na 1500m srebro je na kraju pripalo Goranu Grdeniću koji je po prvi puta u životu istrčao dvoransku utrku ispod 4 minute! U Beču je izmjereno 3:57,24. Zanimljivo, ni na otvorenom nikad nije bio ovako brz. Neka vas ne čude ove usporedbe s utrkama u dvorani i na otvorenom, dvoranske utrke je nominalno teže trčati radi manjeg kruga (200m) i samim time više zavoja (jedan od razloga).

Čestitamo na ostvarenim plasmanima i medaljama uz istrčane rezultate! Bravo!

  • Natjecanje: Prvenstvo Hrvatske u dvorani u kružnim trčanjima, seniori i seniorke
  • Mjesto: Beč (AUT)
  • Datum: 8.2.2014.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook