Domaća natjecanja

Kup je naš!

Zajednička pobjednička fotografija Foto: AK Agram Zajednička pobjednička fotografija

Osvojili smo ga u sveukupnom poretku, a ponovno je osvojen i u ženskoj konkurenciji! Dečki su također dobili svoju nagradu, njima je pripalo 2. mjesto! U ekipnom prvenstvu Hrvatske Agrameri su ostvarili identičan uspjeh, a Agramerke su i ovdje osvojile 1. mjesto!

Sveukupno smo s (za nas) rekordnih 576 bodova ostvarili veliku pobjedu! Vrijedi spomenuti, 10 puta smo osvajali 1. mjesto, 10 puta 2. mjesto, 10 puta 3. mjesto i 10 puta 4. mjesto.

Sam početak natjecanja obilježila je izuzetno jaka kiša koja je 'pljusnula' baš oko 17h kada je počelo natjecanje. Uz to je puhao izuzetno jak vjetar u leđa i mogli su se postići dobri rezultati, pogotovo kasnije kada je kiša prestala padati.

Nova pobjeda Matošević, povratak Žalac na 'mjesto zločina'

Na 200m sveukupno 6. bila je Anamarija Petters, u cilj je ušla s 26.20 te tako sudjelovala u osvajanju ekipnih bodova s obzirom na to da se njezin nastup nije bodovao za Kup.

Sara Vilić, Nikolina Hrelec i Antonija Žalac nastupale su na 1500m gdje su zajedno osvojile čak 28 bodova! Sara je u ovoj utrci od naših bila najbolja i kroz njene utrke u ova dva dana mogli ste vidjeti djelić razloga zašto je još bolja triatlonka. Utrku je izuzetno borbeno odradila i s 4:40,73 osvojila 2. mjesto! Iduća je kao četvrtoplasirana u cilj ušla Nikolina postignuvši vrijeme 4:49,47.

Odmah iza nje u cilj je ušla povratnica Antonija s 4:56,45, brži je to rezultat naspram onoga od prošlog tjedna u Sloveniji. Ujedno je njezin današnji nastup bio povratak na 'mjesto zločina'. Naime, Antonija je posljednji put u Hrvatskoj na stazi trčala prije dvije i pol godine baš u Varaždinu na stadionu Slobode.

Nerado se prisjećamo ulaska u posljednjih 200m utrke dugačke 800m kada je stradala njezina ahilova tetiva. Danas srećom nije bilo takvih problema i nadamo se kako će Antonija nastaviti sa svojim povratkom, sigurno može biti još bolja i brža. Kako god bilo, drago nam ju je vidjeti ponovno na stazi.

Novu veliku bodovnu prednost nad ostalima dobili smo na 5000m gdje su Matea Matošević, Danijel Vrhovski i Ana Fortuna za naš klub osvojile 34 bodova (Kup)!

Matea se približila najboljim ostvarenjima u ovoj disciplini s istrčanih 16:34,99, rezultat više nego dovoljan za pobjedu! Danijela je ušla u cilj kao drugoplasirana (18:54,88), također je to bila jedna velika razlika naspram trećeplasirane. I ostaje nam Ana na 4. mjestu, istrčala je utrku na razini ovosezonskih rezultata i zasluženo osvojila spomenutu poziciju.

Dvostruki progam za Gredelj, Gamilec iznenadila velik dio konkurencije

Vjetar u leđa (3.6) itekako su osjetile preponašice na dionici 100m gdje je vrlo dobro nastupila naša svestrana Marija Gredelj. Osvojila je 3. mjesto zahvaljujući 14.83 i tako ponovno pokazala kako u atletici postoji malo koja disciplina u kojoj ona ne bi postizala dobre rezultate.

Nedugo nakon toga gledali smo ju na dalju gdje je osvojila još više bodova pobijedivši ostale natjecateljice! Skočila je 5.51 u četvrtoj seriji, skok koji je očito bio više nego dovoljan. Tako je Marija po tko zna koji put ponovno našem klubu donijela velik broj bodova, lijepa je to tradicija koja traje već od juniorskog staža.

Na skoku u vis gledali smo Laru Jurišu koja je danas uspjela preskočiti 145cm i tako podijelila 4. mjesto. Više od toga nije išlo, ali ako kome ne odgovara kiša onda su to zasigurno skakačice u vis. Pritom se početak još odgađao, u tim trenucima nije se moglo skakati.

Nakon jučerašnjeg nastupa na disku, Petru Gamilec gledali smo na bacanju kugle gdje je bila još bolja, dapače, s obzirom na okolnosti rekli bi smo kako je odlično nastupala.

Otvorila je natjecanje s hicem 10.04, a na kraju završila s 11.94. Bio je to najbolji hitac koji smo vidjeli od naših bacačica. Nakon nje slijedi petoplasirana Antonela Popko s 10.77 dok su Ana Marija Bonić (10.17) i Valentina Slobodić (10.12) zauzele 7. i 8. mjesto. Jednostavnom matematikom dolazimo do toga kako su za Kup naše bacačice osvojile okruglih 30 bodova!

Prije bacanja kugle bacalo se kladivo, a tu je Valentina s 29.61 bila naša najbolja kladivašica, pripalo joj je 5. mjesto. Blizu je bila i Petra, ovdje šestoplasirana s 28.08. Na kraju je nastupima na disku, kladivu i kugli osvojila dosta bodova! Zanemarila je svoje probleme s ozljedom i iako nije bila u potpunosti spremna - došla je nastupati za naš klub. Upravo tako osvajaju se ekipni naslovi.

Štafetama zaključen 'hat-trick' seniorki na Kupu i prva ekipna pobjeda

Potvrdu uvjerljivog osvajanja Kupa Hrvatske, ali i Ekipnog prvenstva Hrvatske u ženskoj konkurenciji dobili smo na 4x400m s dvjema štafetama. Agram I (Katarina Ivšac, Nikolina Hrelec, Romana Tea Kirinić i Anamarija Petters) je s 3:56,76 stigla do 2. mjesta, a plasman iza njih pripada upravo našoj drugoj, Agram II štafeti, za nju su nastupale Iva Marija Sobočanec, Ana Maria Kisegi, Dorotea Lukačević i Marija Hartl. Njihov istrčani rezultat je 4:10,51

Seniorke nikad nisu bilo ovako uvjerljive kao u ova dva dana! Osvojile su Kup Hrvatske s čak 346 bodova ostavivši iza sebe drugoplasirani Dinamo-Zrinjevac s 210 bodova. Osim što nikad u povijesti našeg kluba seniorke nisu osvojile broj bodova kao danas, produžen je niz njihovih pobjeda, sada su to već tri uzastopna trofeja za njih!

Kup natjecanja često se znaju potcjenjivati radi toga što ona traže što veći broj ljudi, ali osim kvantitete, kod nas je prisutna i kvaliteta. Najbolji dokaz toga upravo je prvi povijesni ekipni naslov za seniorke! Zaslužile su ga s osvojenih 16176 bodova.

Josipović pobijedio i drugi dan, pridružio mu se Grdenić

Mateo Kovačić jedan je od onih koji su danas više puta nastupali. Prvo je nastupao na 200m i s 22.69 (+3.1) osvojio 4. mjesto i tako se 'zagrijao' za 800m, disciplina koja je uslijedila pola sata kasnije. Utrka u kojoj se nekoliko puta pokušao 'probiti' prema vodećima, ali to nije išlo tako jednostavno kako je zamislio i nepotrebno se trošila dodatna energija. Na kraju je ciljem prošao kao šestoplasirani s vremenom ispod dvije minute - 1:59,89. Kasnije je nastupao i na 4x400m štafeti.

Na 3000m Goran Grdenić se vratio pobjedničkim navikama rutinski odradivši utrku ispod 9 minuta, a u cilj je ušao s 8:58,96. Više nego zaslužena pobjeda za Gorana koji nije imao previše vremena za odmor, nakon njegove utrke počele su štafetne utrke i tako je Goran već 10 minuta poslije trčao 4x400m, ali pravim trkačima poput njega to ne predstavlja (velik) problem!

Uz njega bodove nam je još donio i četvrtoplasirani Bruno Erent s 9:23,40.

Netom prije toga trčala se identična dionica, ali s zaprekama. Ponovno je dobar bio Jure Josipović koji je jučerašnjoj pobjedi s 5000m pridodao i ovu na 3000m zapreke gdje ni u jednom trenutku to nije bilo upitno. Preuzeo je vodstvo od prvog metra, iz kruga u krug ga povećavao te u cilj ušao s 9:35,00! Time je na najbolji način odgovorio na kuloarske priče kako njegova pobjeda i nije toliko sigurna koliko se misli.

Još bodova donijeli su nam Jurij Kos i Anton Strmečki-Stakor. Jurij je ostvario treće najbolje vrijeme utrke (11:32,60), a odmah iza njega je i Anton s 11:41,34. Dečki su ovdje sveukupno osvojili 31 bod za poredak na Kupu Hrvatske!

Bacanja i skakanja kao dodatan impuls

Dobar bodovni učinak (17) imali smo i na troskoku gdje su skakali Bruno Jednačak i Marko Katalinić. Bruno je sa skokom iz druge serije (12.69) zauzeo 4. mjesto dok je Markovih 11.98 vrijedilo 7. mjesta. Potonji se vratio nakon duže stanke prventsveno radi mogućnosti natjecanja na Kupu, a slično vrijedi i za Brunu koji je uz današnji nastup na troskoku jučer bodove osvajao (kako ekipno, tako i za Kup) na skoku u dalj. On je također uoči pripreme za ovo natjecanje imao problema s ozljedom, ali na koncu je hrabro 'stisnuo zube' i solidnim nastupima donio vrijedne bodove našem klubu. Pristup za pohvalu!

Prvi puta u našem dresu nastupao je Alen Magdalenić, i to u disciplini netipičnoj za njega, a to je skok s motkom. Uspješno je preskočio prve tri visine (200, 220 i 240), ali dalje od toga nažalost nije išlo. No i preskočenih 240cm vrijedi bodova u ekipnom poretku što svakako nije za odbaciti.

Demir Kolarević nije uspio pronaći pravi hitac na disku gdje je u konačnici zauzeo 5. mjesto s 41.90. Definitivno je bilo boljih rezultata s njegove strane, ali još uvjek se radi o jednom mladom bacaču i ne sumnjamo kako će idući puta popraviti dojam. I sam nije bio zadovoljan, ali za utjehu ostaje solidan plasman.

Na koplju smo gledali Frana Hojsaka u dobrom izdanju gdje je postigao i svoj novi osobni rekord. U petoj seriji je bacio 54.30 i pozicionirao se na 4. mjestu. Ima Fran i daljih hitaca, ali bitna je razlika kako je to postignuto s lakšim, juniorskim kopljem (700g) dok težina seniorskog iznosi 800g. Demir i Fran lijepo su napredovali kroz ovu sezonu, želimo im da tako i nastave.

Kotur ponovno oduševio, nikad bolji u muškoj i sveukupnoj konkurenciji

Glavni fokus na kraju ovog članka posvećujemo sjajnom Milanu Koturu koji je sve bolji i bolji što se sezona odmiče prema kraju. Na ovom natjecanju već pomalo tradicionalno nastupa na 110m prepone gdje je danas puhao zaista snažan i rijetko viđen vjetar u leđa (+6.5!) koji je Milan izvrsno iskoristio i stigao do 2. mjesta s 14.78!

No pravi Koturov show uslijedio je kasnije na štafetama 4x400m gdje je trčao treću izmjenu za prvu štafetu gdje su još nastupali Edin Mešić, Jakob Franjo Kulić i Mateo Kovačić. Rijetko ističemo pojedince u štafetama (jer svatko uvijek daje velik doprinos), ali ovaj puta ga zasluženo posebno ističemo.

Do njegove izmjene naša štafeta držala je dobru 4. poziciju koju su izborili još uvijek mlađi juniori Edin i Jakob, a onda je štafetnu palicu primio Milan i u prvih 300 metara nadoknadio zaostatak od dvadesetak metara za prvom trojicom, a u posljednjih 100 metara stvorio dodatnu prednost od desetak metara koju Mateo naprosto nije mogao izgubiti. Kovačić je vrlo dobro odradio svoju dionicu i konačno smo ponovno vidjeli pobjedu naše muške štafete na 4x400m!

Na pojedinačnim natjecanjima još čekamo prvu pobjedu, ali Kup natjecanja očito nam bolje leže s obzirom na to da je naša juniroska štafeta prije više od dvije godine ubilježila (prvu) pobjedu u ovoj disciplini. Zanimljivo, jedan od članova te štafete bio je upravo Mateo Kovačić, tada je trčao prvu izmjenu.

Na Ekipnom prvenstvu Hrvatske je seniorima s 15276 pripalo 2. mjesto koje su već jednom ranije osvojili (2011. godine), ali zato po prvi puta im je pripao trofej za 2. mjesto! Ovdje je najbolji bio Dinamo-Zrinjevac.

Čestitamo vam na svemu učinjenom, postignutom i osvojenom u ova dva dana! Jednako tako vam se zahvaljujemo na svakom od vaših nastupa jer bez njih ne bi ostvarili novi povijesni klupski uspjeh. Drugi će možda pronalaziti isprike u nezgodnom terminu, ali nas to ne zanima previše. Atletska sezona ne traje mjesec dana i ne završava tijekom ljetnih mjeseci. Svi skupa (treneri i atletičari) pristupili smo ozbiljno ovom natjecanju (koje to zaslužuje) i zadovoljni smo što smo na kraju nagrađeni za to. 

 

  • Natjecanje: Kup Hrvatske/Ekipno prvenstvo Hrvatske
  • Mjesto: Varaždin
  • Datum: 1.9.2013.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook