Domaća natjecanja

Krosaška rapsodija u Karlovcu! Pavelić, Svalina, Bujdo, Vukančić i Šmid prvaci Hrvatske

Antun Pavelić, Filip Svalina, Borna Bujdo, Ivan Vukančić i Tina Šmid Foto: AK Agram Antun Pavelić, Filip Svalina, Borna Bujdo, Ivan Vukančić i Tina Šmid

Iza nas je posljednje pojedinačno prvenstvo Hrvatske, a gotovo uvijek je to kros koji se ove godine održao na stazi u Vunskom polju na kojem su naši članovi ponovno bili spremni i inspirirani za nove odlične rezultate.

Dok neki imaginarno rastu, Agrameri i Agramerke kroz cijelu sezonu osvajaju medalje, a tako je bilo i na ovom natjecanju gdje smo ponovili prošlogodišnji učinak od 9 osvojenih medalja, ali zato ove godine s drugačijim redoslijedom sjajeva. Naime, naši članovi i članice u različitim dobnim kategorijama osvojili su 5 zlata, 2 srebra i 2 bronce!

Pavelić suvereno do naslova najboljeg, Bratulić odmah iza njega

Već druga utrka dana bila je ona u konkurenciji seniora na 10km gdje je Antun Pavelić potvrdio uzlet svoje forme osvojivši naslov prvaka Hrvatske!

Da bi stvari bile još bolje, imamo i doprvaka u liku Petra Bratulića koji je ponovno pružio dobru utrku. Ona je sama po sebi za njih dvojicu donijela mirniji početak, a tek u drugoj polovici se krenulo brže. Taktika koja je očigledno dala prave rezultate. Ante je trčao 34:48, a Petar 35:04.

Antun Pavelić, Zlatko Kožuhar i Petar Bratulić

Kod mlađih juniora Zlatko Kožuhar je osvojio brončano odličje, početak je bio dobar, a u drugom djelu utrke je ipak pao u tempu i tako ciljem prošao kao trećeplasirani (13:45,55).

Na papiru se možda očekivalo više, ali medalja je svejedno tu. Njegova ovosezonska sezona zaista je ponudila puno pobjeda i lijepih trenutaka što je rezultat jedne visoke razine konstantnosti i današnji malo slabiji dan to ne može pokvariti.

Hrabro je išao Andrija Palička koji je također dobro stajao u prvom dijelu utrke, a kasnije manje dobro. Svejedno, bila je to utrka u kojoj nije imao ništa za izgubiti i samim time bio je to dobar pokušaj. Pripalo mu je 10. mjesto u vremenu 14:48,00.

Raspoloženi Svalina do juniorskog zlata

Mlađi juniori su trčali 4km, a mlađe juniorke 3km, a tamo smo imali Katarinu Vukančić kojoj je pripalo srebrno odličje u vremenu 11:44. Kroz sredinu utrke su se rasporedile pozicije i nije se previše poredak mijenjao do kraja. 

Kod starijih juniora na 6km imali smo četiri predstavnika, a među njima se najviše iskazao Filip Svalina ne samo kao najbolji Agramer, već trkač cijele utrke. Nismo dugo čekali na njegovo vodstvo, a kad ga je preuzeo, promjena više nije bilo i zasluženo sa 21:11 slavi naslov juniorskog prvaka Hrvatske!

Filip Svalina

Danijel Zečević, Josip Živković i Vedran Muhar poredali su se od 7. do 9. mjesta sa 23:03, 23:07 i 23:39.

Vukančić i Bujdo oduševili mlađekadetskim odnosno limačkim zlatom

Nismo dugo čekali na nova uzbuđenja, nakon Svaline trčale su starije juniorke, a onda limači gdje nas je sve oduševio Borna Bujdo, također prvak Hrvatske u spomenutoj dobnoj kategoriji! 

Nije jedini koji zaslužuje pohvale, naš drugi limač ovdje bio je Niko Kožul koji je bio nedaleko od Borne, zauzeo je 5. mjesto istrčavši 2:45,52, a Borna je za zlato istrčao 2:41,58.

Dionica koju su trčali bila je 800m i naš duo je otpočetka bio dobro pozicioniran u vodećoj grupi, Borna je ranije prebacio u 'brzinu više', Niko malo kasnije. Cjelokupno gledajući uzbudljiva utrka sa sjajnim ishodom po nas u završetku.

Niko Kožul i Borna Bujdo

Kod limačica smo imali Helenu Kiš koja tek odnedavno trenira u našem klubu i lijepo je nastupila osvojivši 8. mjesto sa 2:56,99.

Uživanje u mlađim kategorijama nastavilo se i kod mlađih kadeta (1km) gdje je Ivan Vukančić pružio još nizu od svojih bespoštednih utrka i u tom duhu drago nam je kako je stigao do zasluženog naslova najboljeg kros trkača u Hrvatskoj što se tiče spomenute dobne kategorije.

Taktika u kojoj se ne vodi baš od prvog metra, već u završnoj fazi utrke ponovno je dala rezultate. Apsolutno zasluženo, sjajna utrka!

Ivan Vukančić

Vrijeme pobjednika bilo je 3:16,96. Uz njega su nastupali Filip Markus (9. mjesto - 3:27,65), Antonio Belas (10. mjesto - 3:28,84) i Mateo Jurišić (13. mjesto - 3:33,27). 

Do svoje prve medalje na pojedinačnim prvenstvima Hrvatske stigla je Ana Petrović na utrci mlađih kadetkinja iste distance kao i mlađi kadeti.

Posljednjih stotinjak metara donijelo je puno promjena između 2. i 4. mjesta, u jednom trenu je bila bez medalje, u drugom s njom, srećom, posljednji atomi snage dali su medalju brončanog sjaja. Manje bitno za ovu priču, ali vrijedi spomenuti, istrčala je 3:24,27.

Osim nje, Beata Bujdo je bila 11. sa 3:43,99, a nakon nje su se poredale one s bitno kraćim stažem u atletici (ili su tek počeli trenirati) kojima će ovo sigurno biti vrijedno iskustvo. Antea Mirković je bila 19. (3:49,21), Paula Herceg 20. (3:50,05), Sara Sokol 26. (4:04,55) i Korina Piščetek (4:13,02).

Šmid na najbolji mogući način stavila točku na 'i'

Za kraj programa ostali su stariji kadeti odnosno starije kadetkinje na 2km. Kod kadeta od 12. do 14. mjesta poredali su se Fran Bušić, Lovro Obajdin i Filip Grgurić s vremenima 7:07,07, 7:07,87 i 7:08,46.

Nisu bili jedini, Josip Medaković u cilj stiže kao 21. sa 7:24,87, Josip Josipović je 23. (7:41,37), Zvonimir Ćurić 24. (7:51,52).  i krug zaključuje Marko Drušković koji zauzima 26. mjesto (7:54,62). 

Posljednja utrka dana bila je 'šlag na vrhu torte' sa Tinom Šmid u glavnoj ulozi. Naša kadetkinja već se nedvojbeno puta dokazala kroz ovu sezonu, a zaključila ju je s trijumfom i tako je osvojila Agramov 105. naslov u 2016. godini! Nevjerojatno, ali istinito. Što se same utrke tiče, naprosto je to bila demonstracija kvalitete više, solo utrka.

Bit će prilike za dodatni osvrt na 2016. godinu, a do tada šaljemo sve čestitke našim atletičarima, atletičarkama, a i trenerima i trenericama. Bravo!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u krosu
  • Mjesto: Karlovac
  • Datum: 19.11.2016.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook