Domaća natjecanja

Kolarević dvoranski seniorski prvak Hrvatske na kugli, osim njega 'pala' 2 srebrna i 3 brončana odličja

Demir Kolarević prima čestitke za pobjedu Foto: AK Agram Demir Kolarević prima čestitke za pobjedu

Zaključen je serijal dvoranskih prvenstva u Hrvatskoj u Rijeci. Održao se svojevrsni drugi dio seniorskog prvenstva Hrvatske (ako gledamo na natjecanje u Beču i discipline 400, 800, 1500 i 3000m otprije dva tjedna kao prvi dio) na kojem se od naših najviše proslavio Demir Kolarević, ali uz njega je osvojeno još dodatnih 5 medalja.

Disciplina bacanja kugle (7.26kg) za seniore nije dugo trajala, ali i u tom kratkom vremenskom roku Demir (za neke na ovom natjecanju i 'Damir') je stigao do svog prvog pojedinačnog seniorskog naslova u dvorani! Prve dvije serije protekle su u traženju i zagrijavanju, a onda su uslijedile prave stvari. Zaslužio je medalju s hicem iz treće serije koji je iznosio 17.45 i sada je još za 3 centimetra popravio osobni rekord. 

Žalit će pak za hicem nakon toga, kugla je daleko preletjela preko 18 metara, ali pritom je došlo do sitnog (ne i nebitnog) prijestupa. U iduće dvije serije nije uspio doći do ponavljanja takvog hica. No osim titule najboljeg kuglaša u dvorani, pokazao je da je spreman za velike stvari! Ipak, trebat će to potvrditi i s pokojim ispravnim pokušajem za kojeg ne sumnjamo da se bliži... Tko zna, možda baš na Zimskom bacačkom prvenstvu Hrvatske iduću nedjelju u Splitu.

U bacanju kugle (4kg) kod seniorki Laura Štefanac stigla je do srebrne medalje i naslova seniorske viceprvakinje Hrvatske u bacanju kugle! Sjajna dvoranska sezona je iza Laure - osvojila je mlađejuniorsko zlato, starijejuniorsku broncu, mlađeseniorsko srebro i sad zadnju medalju 'potvrdila' s novim osobnim rekordom koji iznosi 12.51! Hitac smo vidjeli u trećoj seriji, a bilo je tu i još nekoliko njih bliskih (12.39 i 12.45).

Niz koji traje trebao bi se nastaviti i idući tjedan, bit će zanimljivo za vidjeti u kojoj dobnoj kategoriji. Osobni rekord pamtit će i Barbara Geld koja je prvi puta u karijeri kuglu tešku 4kg prebacila preko 12 metara i tako ostvarila određeni napredak uz potencijalnu najavu da su pred njom bolji dani i borba za što veće pozicije. Pripalo joj je 4. mjesto.

Skok u vis donio nam je bolje izdanje Dominika Grdanjskog koji je u jednom dinamičnom natjecanju prepunom preokreta uspio zadržati se na postolju i na koncu s preskočenih 203cm osigurao brončano odličje! Šteta je da nije uspio preskočiti 206cm, poglavito u posljednjem pokušaju gdje je zaista malo nedostajalo. No iskorak u dvorani je napravljen i sada treba u sezoni na otvorenom pokušati napasti i preskakati još veće visine. Uz njega je još nastupao Paolo Lazarić koji je ponovio prošli nastup i završio natjecanje s preskočenih 195cm (5. mjesto). 

Dominik Grdanjski u (dobrom) posljednjem pokušaju na 206cm 

Treći puta ove sezone Lara Juriša je izjednačila osobni rekord u dvorani (identično zasad od prošle sezone ima i na otvorenom) preskočivši 350cm u skoku s motkom i time je zaslužila medalju srebrnog sjaja! Ovime je zaključila uspješnu dvoransku sezonu u kojoj je napredovala za 40 centimetara i pokazala da u sezoni na otvorenom možemo očekivati još više. Sada je u više navrata napadala visinu od 360cm i bilo je tu dobrih pokušaja koji su zalog za budućnost.

Na 60m Dora Filipović je u finalu trčala još jednu brzu utrku graničnu s osobnim rekordom, ciljem je prošla u vremenu 7.72 i tako osvojila brončanu medalju! Rezultat nimalo dalek nedavno istrčanih 7.69, nijanse su presudile, kao i uvijek u ovoj disciplini. Ranije u kvalifikacijama je nastup u finalu osigurala s 7.84. Ovime je kompletirala 'triplet' medalja s osvojenim mlađejuniorskim zlatom, mlađeseniorskim srebrom i sada seniorskom broncom.

Kraj natjecanja 'začinio' nam je Zvonimir Topić koji je u seriji dvoranskih natjecanja u Rijeci uspio poboljšati osobni rekord istrčavši 7.08 u kvalifikacijama, a zatim je u izborenom finalu ipak zahvaljujući nešto sporijoj startnoj reakciji bio 3 stotinke sporiji od novog osobnog rekorda, ali i to je bilo dovoljno da u igri stotinki stigne do svoje prve pojedinačno osvojene medalje u seniorskoj konkurenciji u disciplini 60m! Na postolju mu je pripalo 3. mjesto i medalja brončanog sjaja!

Zvone je vjerojatno i jedini ovogodišnji sudionik svih dvoranskih prvenstava Hrvatske (pritom naravno ubrajamo i izvankonkurencijske nastupe na kojima je mogao trčati).

Čestitamo svima na ostvarenim uspjesima i rezultatima!

  • Natjecanje: Prvenstvo Hrvatske u dvorani za seniore i seniorke
  • Mjesto: Rijeka
  • Datum: 1.3.2015.
Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook