Domaća natjecanja

JUNIORSKI rekord Hrvatske za ŠRUT na 10km Cedevita Karlovačkog cenera!

Dio ekipe na okupu Dio ekipe na okupu

U Karlovcu se održalo šesto izdanje tamošnje utrke koja je kroz ove godine mijenjala dosta organizatora, ali je uspjela zadržati ono najbitnije, svoju postojanost.

Trčali su se dobri rezultati, počevši od novog hrvatskog juniorskog rekorda kojeg je Sandra Šrut istrčala na ovoj distanci (10km - cesta), prijašnjih 37:14 Kristine Božić odlazi u povijest, a novih 37:02 pripada upravo našoj članici koja je tako još jednom pokazala kako joj ova distanca vrlo dobro leži. 

Na stazi smo se to uvjerili prije malo manje od 2 mjeseca kada je u Zadru stigla do zlatnog odličja, a ovdje nisu bile medalje u pitanju, ali zato rekord jest.

Nije bila jedina s dobrim utrkama, njezina kolegica, također juniorka, Katarina Vukančić, bila je samo za plasman slabija s 37:29 što je također osobni rekord za nju.

Ispred njih očekivano je bila najiskusnija, Matea Matošević Hačić, njenih 35:20 vrijedilo je sveukupno 4. mjesta, a kao hrvatska trkačica je bila jednu poziciju bolja. U prvih 10 Hrvatica stigle su Ivana Grubišić (40:41) i Lucija Šćur (41:17), a zanimljivo je bilo vidjeti i Leonardu Farkaš prvi puta u ovakvoj službenoj utrci i nije se loše snašla - 43:06 i sveukupno 14. kod žena. 

Kod muškaraca su strani trkači iz Afrike po običaju vodili poredak, a od hrvatskih trkača kod naših najbolji je bio Petar Bratulić s 32:23, a plasmanom ga je slijedio Filip Svalina s 33:08 na sveukupno 8. mjestu (3. hrvatski trkač). Zlatko Kožuhar je bio 11. (33:42).

Svi ovi nastupi dodatno vesele jer su neki od današnjih natjecatelja jučer nastupali na Sljemenu na Bikčevićevoj stazi u sklopu Lige Puntijarke. I tamo se dobro nastupalo pa se to očito prenijelo i na danas...

Čestitke rekorderki i našim atletičarima-atletičarkama!

  • Natjecanje: 6. Cedevita Karlovački Cener
  • Mjesto: Karlovac
  • Datum: 8.6.2018.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook