Domaća natjecanja

Jedan korak bliže novom jubileju: 14. uzastopni naslov na juniorskom Kupu Hrvatske i više nego uvjerljiva ekipna pobjeda juniora!

Još jedna pobjednička generacija Foto: AK Agram Još jedna pobjednička generacija

Protekli vikend ponudio je nova zadovoljstva nakon završenog Kupa Hrvatske i Ekipnog prvenstva Hrvatske za uzraste do 20 godina.

Tako smo stigli do sveukupne pobjede na Kupu Hrvatske za juniore i juniorke 14. godinu zaredom, bila je to još jedna uvjerljiva pobjeda u nizu.

Konkretno, radi se o 798 osvojenih bodova, a nakon nas su se poredali Mladost (424) i Dinamo-Zrinjevac (393) između kojih je bila svakako zanimljiva borba za 2. mjesto.

Kod juniorki je bilo zanimljivo do samog kraja, naše su pobijedile s 311,5 bodova ispred Dinama (276) i Mladosti (223,5). Našim curama je to jubilarna 15. uzastopna pobjeda.

S druge strane, naši juniori su se pobrinuli za bitno manju neizvjesnost u njihovom poretku, tako su osvojili 486,5 bodova za novu više nego uvjerljivu pobjedu.

Pitanje je samo gdje je ona bila uvjerljivija, u Kupu ili Ekipnom prvenstvu Hrvatske.

Podsjetimo, za Kup se boduju plasmani (1. mjesto=12 bodova, 12. mjesto=1 bod), a za Ekipno prvenstvo se boduje vrijednost rezultata najboljeg pojedinca po bodovnim tablicama Svjetske atletike.

Tako su juniori slavili s čak 16.098 osvojenih bodova, a pišemo "čak" jer su 2. Mladost i 3. Kvarner imali 12.634 odnosno 11.644 bodova, više od 3000 bodova prednosti jasno govori koliko smo ovdje moćnu pobjedu ostvarili.

Puno, puno napetije je bilo kod juniorki gdje smo zauzeli 2. mjesto, za 'samo' 6 bodova bila je bolja ekipa Dinamo-Zrinjevca, ali i bod više bi bio dostatan za njihovu pobjedu tako da je to sasvim zasluženo. Ono što svakako veseli je napetost u ovom natjecanju koja se držala do samog kraja, i 4x400m štafeta. Mi smo osvojili 16.525 bodova dok je trećeplasirana Mladost imala 16.058 njih.

Velike čestitke našoj ekipi na novim motiviranim izvedbama koje su nam pružili i kroz ovaj vikend, puno atletičarki i atletičara sudjelovalo je na istom natjecanju (samo seniorskom) prije dva tjedna tako da trebalo je zadržati istu energiju i voljni moment za ponavljanje i ostvarivanje još boljeg uspjeha. Bravo!

  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 1.-2.6.2024.
Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook