Domaća natjecanja

HAMMER THROW DOUBLE Pendić povezala mlađejuniorski i juniorski naslov prvakinje Hrvatske!

Lucija Pendić ponovno na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja Foto: AK Agram Lucija Pendić ponovno na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja

Nakon U18 prvenstva Hrvatske, imali smo najuspješnije pojedince i na U20 prvenstvu Hrvatske s omjerom 6 prvaka, 9 doprvaka i 11 bronci, dakle sveukupno 26 medalja.

Mnogi su klubovi također bili blizu, ali u konačnom 'skoru' najuspješnija generacija za ovu godinu je naša.

Neumorna Pendić u još jednom uspješnom nastupu

A za to nam nije bila dovoljna samo dvostruka prvakinja Lorena Bartaković već i mnogi drugi zlatni, srebrni i brončani atletičari uz sve one koji možda i nisu bili na postolju, ali su ostvarili svoja najbolja ostvarenja.

Za Luciju Pendić bilo je ovo 6. uzastopno natjecanje po pitanju vikenda i zaista je uspješno odgovorila svim izazovima.

Podsjetimo, seniorsko srebro, 4. mjesto na juniorskom Prvenstvu Balkana, nastup za seniorsku reprezentaciju Ekipnog prvenstva Europe, zlato na mlađejuniorskom prvenstvu Hrvatske i sada još jedno zlato što je posebna nadogradnja nakon prošlogodišnje bronce.

No zato je sada i bacila više od 5 metara naspram tadašnjeg natjecanja i tako zasluženo 'povezala' dva naslova koji osim u godištu, varira i u samoj težini sprave (3 i 4kg). Već u 2. seriji otišla je sprava na 50.74, a vidjeli smo i potvrdu u zadnjoj seriji s još jednim hicem preko 50 metara.

Konstantno, stabilno i koncentrirano, najbolja formula za još jedan njezin uspjeh u ovoj sezoni!

Srebrna Vinkešević, bronce za Krajinu i Šaravanju

I njezini drugi kolege bacači su postizali uspjehe. Hrvoje Šaravanja je u istoj disciplini bio brončani s hicem od 49.18 dok je za pobjedu trebalo preko 50 metara što je uspio Šorman iz Zagreba. S obzirom na njegove nedavne probleme s ozljedom radi se o dobrom ostvarenju.

Zanimljivo je bilo u bacanju koplja gdje je Borna Krajina u zadnjoj seriji bacio 58.42 i tako stigao do brončane medalje, a do tog trena je bio četvrtoplasirani tako da je navedeno stiglo u pravi (zadnji) čas, a medalja je zaslužena nagrada.

Pobjeda je pomalo neočekivano pripala Ćurkoviću iz Splita s obzirom na nastupanje favoriziranog Favorova također iz istog kluba. 

Blizu svog najboljeg hica i ostvarenja bila je Jana Stojić s 38.66 iz 4. serije čime je zaslužila upravo 4. mjesto. Očekivano je najbolja bila Šokota iz Zadra (52.40).

Laura Vinkešević vratila se najboljim ovosezonskim hicima u disku što je potvrdila u zadnjoj seriji kada je sletio na 39.14 čime također popravlja svoju poziciju za jedan plasman više i osvaja titulu juniorske doprvakinje Hrvatske!

Na kugli je ipak ta vrsta inspiracije nedostajala i zauzima 4. mjesto s 11.61. 

Kovačić i Tvrtković doprvaci Hrvatske na dalju, brončana Plepelić

Lucija Čanić bila je naša najbolja predstavnica na skoku s motkom preskočivši 3.10 čime osvaja 4. mjesto. Nakon nje slijedi Vita Škiljo koja skače 2.80, isto kao i Nina Puhmajer koja je imala više pokušaja pa je njezin plasman neznatno slabiji (7. mjesto).

Nažalost, Magdalena Obajdin je ovaj puta završila bez uspješnog pokušaja. Crnjac iz Zagreba pobjeđuje rezultatom 3.60m.

Skok u dalj nam je donio najbolje izvedbe Vite Kovačića koji je skakao dalje nego ikada, vrlo blizu 7 metara i završio natjecanje s 6.92 za novi osobni rekord! Za zlato je ipak trebalo preko 7 metara, ono što je više puta napravio Ćurković iz Splita.

Osim toga, nakon mlađejuniorskog srebra, sada mu pripada i ono juniorsko zahvaljujući ovim daljinama. Troskok nije bio toliko inspiriran, rezultat od 12.70m donio je 7. mjesto.

Još uspješniji bili smo na ženskom dalju koji je nekarakteristično doživio slab odaziv, ali to nije bio problem Anje Tvrtković i Paule Plepelić koje skokovima od 5.41 i 5.35 zaslužuju srebrna i brončana odličja.

Ujedno je to bio i novi osobni rekord za Paulu dok je Anja ostala nedaleko od njega. Blizu je bila i četvrtoplasirana Nika Kozlinger, skočila je 5.25 i tako nastavila s konstantno dobrim nastupima. Pobjeda ide u Zadar za Nižić s 5.66.

Čestitke našim atletičarima i atletičarkama na tehničkim disciplinama kao i njihovim trenerima i trenericama!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za juniore i juniorke
  • Mjesto: Čakovec
  • Datum: 3.-4.7.2021.
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook