Domaća natjecanja

Gredelj i Kolarević mlađeseniorski prvaci Hrvatske

Marija Gredelj i Demir Kolarević Foto: Renato Branđolica Marija Gredelj i Demir Kolarević

U Splitu se održao prvi dan Otvorenog pojedinačnog prvenstva Hrvatske za mlađe seniore i seniorke gdje nastupa i određen broj naših članova, a među njima su se najviše istaknuli Marija Gredelj i Demir Kolarević.

Marija je svoje zlato osvojila na troskoku gdje je već i prije natjecanja imala ulogu favorita koju je na kraju i opravdala s najbolji današnjim skokom od 'okruglih' 12.50! Svojevrsna je to 'treća-sreća' za Mariju, u svoja prethodna dva pokušaja u ovoj disciplini osvajala je srebrnu medalju. Novu priliku za medaljom ima i sutra na skoku u dalj gdje joj želimo jednako uspješan dan kao danas!

Pomalo iznenađujuće do zlata je stigao Demir na bacanju kugle - iskoristio je svoju priliku i s bačenih 14.99 sasvim sigurno osvojio zlatnu medalju! Na najljepši mogući način okrunio je svoju inače vrlo dobru sezonu i naslov mlađeseniorskog prvaka Hrvatske sigurno će biti odličan poticaj za novu sezonu.

No nisu bili jedini koji su osvajali medalje...

Osobni rekordi Čuljka i Hojsaka 

Nakon juniorskog srebra Dominik Grdanjski nakon nešto manje od tri mjeseca stigao je do mlađeseniorskog srebra na skoku u vis gdje je danas bio uspješan preko 189cm, ali dalje (odnosno više) danas nije išlo. Radi se o junioru koji se tek nedavno počeo baviti kraljicom sportova i bit će zanimljivo gledati ga iduće sezone kada očekujemo da bude još bolji!

Odmah iza njega s broncom je drugi Agramer, David Čuljak! Nastavio je sjajan niz postavljanja najboljih ostvarenja, prošli vikend u Varaždinu je 180cm nadmašio s 185cm, a danas je bio još bolji s preskočenih 189cm! Davidu je tijekom natjecanja imao više pokušaja od Dominika i to je objektivni razlog njihovih plasmana.

Do svoje prve medalje na ovom natjecanju stigao je i Fran Hojsak na koplju. Njegov rezultat je 55.05 što bi značilo kako je i on 'popravio' svoj osobni rekord! Spomenutim rezultatom zasluženo je došao do brončanog odličja. Jednak uspjeh postigao je Jure Josipović na 1500m, disciplina je to u kojoj ga dugo nismo vidjeli, a do svoje medalje došao je s vremenom 4:13,04.

Kad smo već ušli u niz spominjanja onih koji su osvojili brončanu medalju nikako ne smijemo zaboraviti na Valentinu Slobodić koja je danas nastupala na disku. Postigla je rezultat sličan kao u Varaždinu, 35.64. Osim nje bacala je i Ana Marija Bonić koja je postigla nešto slabiji rezultat - 32.76, vrijedan 5. mjesta.

Niz srebrnih odličja i doprvaka Hrvatske uz bronce

Anamarija Petters nije osvojila brončanu medalju, već onu nešto boljeg sjaja, a to je srebrna medalja. Trčala je u svojoj omiljenoj disciplini 400m i u cilj ušla s 57.9. Nedostaje još jedna brojka (pored 9), ali zasada tako stoji u službenim rezultatima. Vjerujemo kako će biti ispravljeno, natjecanje se mjeri elektronikom, a ne ručno. Šestoplasirana je bila Iva Marija Sobočanec, njezin rezultat je 1:00,1 (vrijedi isto kao za Anamariju).

Mateo Kovačić je 'kopirao' njezinu medalju s istrčanih 49.58 u istoj disciplini. U Zagrebu i još ranije bio je nešto brži, ali dobro je za vidjeti kako se Mateo uporno drži utrka ispod 50 sekundi. Dobar nastup vidjeli smo od Jakoba Franje Kulića s najbržom utrkom u svom životu, osvojio je 7. mjesto s 52.10.

Na 3000m zapreke do srebra je stigla Dorotea Lukačević s 14:52,67, spomenuta medalja u svakom slučaju lijepo je ostvarenje za nju! No svakako možemo žaliti za nastupom Nikolina Hrelec koja je radi "tehničke pogreške" zaslužila svoju diskvalifikaciju i u ovoj utrci je bez rezultata. Ipak, priliku za popravak dojma imat će sutra na istoj ovoj dionici, bez zapreka. Samim time neće moći napraviti grešku kao danas.

Zvonimir Topić bio je sudionik polufinalne utrke na 100m gdje je i završio sa svojim nastupom istrčavši 11.79 (2. mjesto u 3. skupini) s vjetrom u prsa (-1.0). 

I do posljednje medalje danas stigli smo na 4x100m kod mlađih seniorki! Srebro je pripalo Mariji Gredelj, Ivi Mariji Sobočanec, Katarini Ivšac i Anamariji Petters, zaslužile su to istrčavši utrku ispod 50 sekundi tj. 49.81.

Identičnog uspjeha trebali smo biti u muškoj štafeti, ali suci su na osnovu žalbe drugog kluba procijenili kako ipak naši Fran Topol, Mateo Kovačić, Edin Mešić i Zvonimir Topić nisu istrčali ispravnu utrku. Ostaje pitanje ako su to odmah vidjeli - zašto reakcija nije bila pravovremena. Utjeha nam je naša druga štafeta u vrlo zanimljivom sastavu Fran Hojsak, Dominik Grdanjski, Jakob Franjo Kulić i David Čuljak koja je u svim ovim silnim diskvalifikacijama i nedovršenim utrkama osvojila 3. mjesto i brončanu medalju! Bilo bi zanimljivo za provjeriti kada se zadnji put dogodilo da je mlađeseniorsku medalju uzela štafeta sastavljena od nominalno jednog bacača, dva visaša i jednog trkača. Lijepo je imati takve svestrane atletičare.

Sutra nas očekuju nove discipline, nadamo se kako ćemo osvojiti još više medalja nego danas (2 zlata, 5 srebra i 5 bronci).

Čestitamo osvajačima naslova i medalja kao i onima koji su postigli dobre rezultata! 

  • Natjecanje: Otvoreno pojedinačno prvnestvo Hrvatske za mlađe seniore i seniorke
  • Mjesto: Splti
  • Datum: 7.9.2013.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook