Domaća natjecanja

Gamilec dvoranska juniorska prvakinja!

Petra Gamilec Petra Gamilec

Danas se održalo Pojedinačno PH u dvorani za juniore i juniorke, a osim zlatne Petre Gamilec, imamo i dva viceprvaka.

 

Prije godinu dana na istom natjecanju Petra Gamilec ostala je na korak do medalje s bačenih 12.06 na kugli (4kg). U međuvremenu su se stvari promjenile, Petra je strahovito napredovala u tom razdoblju i njezini nastupi još su bolji nego prije. Jedan od dokaza za to je današnji nastup gdje je uvjerljivo pobjedila s 14.04! Veseli novi hitac preko 14 metara obzirom da je prije nešto manje od mjesec dana bacila 14.50. Osim nje, nastupale su i dvije Valentine - Slobodić i Buhin. Slobodić je bacila 9.63 i osvojila 5.mjesto, a za samo 2 cm slabije je bacila Buhin, njoj je pripalo 6.mjesto.

 

Lara Juriša ponovno je odlično nastupala na motki. U zanimljivom natjecanju gdje su čak 3 natjecateljice osvojile bronačanu medalju (2.80), Lara je bila još bolja i njezinih 3 metra svakako su vrijedni srebrnog odličja. Nastupala je i na visu, tamo je sa već pomalo "standardnih" 150cm osvojila 7.mjesto. Isti plasman ostvarila je na motki Lucija Kosaber, ali pokazala i napredak. Prije dva tjedna preskočila je 220cm, a ovaj puta natjecanje završava s preskočenih 260cm. Najmlađa natjecateljica u ovoj disciplini, naša Lara Jednačak, osvojila je poziciju niže s preskočena 2 metra.

 

Sara Luzar-Smajić također je nešto dalje skočila u usporedbi s prošlim nastupom. U 4. seriji suci su izmjerili točno 5 metara, rezultat kojim je natjecanje završila kao sedmoplasirana.

 

Medalja srebrnog sjaja u konkurenciji juniora osvojena je na troskoku! Marko Katalinić u posljednjoj seriji je skočio 13.05 za "potvrdu" 2.mjesta, ali vrijedi spomenuti kako se radi o njegovom novom osobnom rekordu u dvorani. Novi najbolji rezultat postigao je i Bruno Jednačak na dalju. U prvoj seriji je skočio 6.69, rezultat vrijedan konačnog 5.mjesta.

 

Na 60m trećeplasirani u svojoj skupini bio je Zvonimir Topić s istrčanih 7.62, a sveukupno je zauzeo 17.mjesto. Za kraj, bacanje kugle (6kg). Najbolji naš pojedinac bio je Demir Kolarević, danas je najdalje bacio 15.10 i osvojio 5. mjesto! Nikola Hrelec svoj najbolji hitac imao je u posljednjoj seriji, a bacio je 11.62 i zauzeo 7.mjesto. Odmah iza njega nalazi se Mihovil Matijević s bačenih 10.17.

 

Rezultate s današnjeg natjecanje pogledajte OVDJE.

 

Čestitamo na medaljama, plasmanima i ostvarenim rezultatima!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook