Domaća natjecanja

Devet novih(starih) prvaka na 10000m i hodanju na stazi!

Naši atletičari osigurali su nam danas dosad neviđenu dominaciju na ovom natjecanju. Sam naslov sve govori, a nadodati ćemo kako je osim 9 zlatnih "palo" i 5 srebrnih i 3 brončane medalje! Za svaku pohvalu!

Vrijeme nije bilo i najpogodnije za trkače i hodače radi neugodnog i jakog vjetra, ali za sve su vrijedili isti uvjeti. Svakako je lijepo znati da su se naši atletičari i atletičarke danas najbolje snašli u takvim uvjetima.

Impresivni hodači i hodačice

Natjecanje je počelo prema planu, u 14:30 startala je utrka na 3km u kojoj su hodale kadetkinje i mlađe juniorke. Kod kadetkinja je pobjedila Klara Vanđelić s 19:31,43, a blizu je bila i Josipa Anđelović na 2.mjestu s 19:36,00. Ključan je bio odličan Klarin početak u kojem je stvorila veliku prednost i praktički osigurala pobjedu. U ovoj konkurenciji je nastupila Katarina Štrk, ona je osvojila 5.mjesto, a rezultat je 21:23,82.

Na visokoj razini bila je Antonela Golobić u konkurenciji mlađih juniorki, a nagrada za nastup je uvjerljiva pobjeda i zlatna medalja! U cilj je ušla s odhodanih 17:20,59. Dvije minute kasnije u cilj ulazi trećeplasirana Jelena Brkić (19:23,99) i također zasluženo osvaja brončano odličje.

Nakon djevojaka, uslijedili su nastupi kadeta i mlađih juniora na 3km. Sandro Vugrinčić danas je bio najbrži kod kadeta, njegovih 18:24,50 bilo je više nego dovoljno za pobjedu i naslov kadetskog prvaka Hrvatske! Drugi naslov, mlađejuniorski, pripada Mateju Anđeliću koji praćen brojnom podrškom (pa i transparentima!) danas nije mogao izgubiti. U cilj je ušao s 16:30,11, također uvjerljiva pobjeda!

Zatim su počele još duže discipline, juniorke i seniorke su hodale na 5km. Iva Čutura bila je naš najbolji pojedinac kod juniorki, osvojila je 2.mjesto i srebrnu medalju, a njezin rezultat danas je bio 34:08,37. Medalja brončanog sjaja također je pripala jednoj našoj atletičarki, njezino ime je Hana Hajsok i postignuti rezultat je 37:19,19.

Izrazito zanimljiva i napeta završnica odvijala se u utrci seniorki. U zadnjih 100m rame uz rame ulaze Ljiljana Ćulibrk i Martina Strmečki-Stakor i na kraju su stotinke igrale bitnu ulogu kod poretka! Pobjeda je ipak pripala Martini koja je time "naslijedila" prošlogodišnju pobjednicu, Ljiljanu Ćulibrk. Martinin rezultat je 29:53,15, a Lili je u cilj ušla s 29:53,56.

Već i sami vjerovatno pretpostavljate kako su idući na red došli juniori i seniori na dionici jednake duljine. Kod seniora nismo imali predstavnika, ali zato kod juniora jesmo. I to sjajne predstavnike u liku Matea Ćosića i Luke Kneževića koji su danas osvojili zlatnu, odnosno srebrnu medalju!. Naslov prvaka u juniorskoj konkurenciji pripao je Mateu Čosiću (33:08,49) dok je Luka postao viceprvakom (33:25,26). Slično kao i kod utrke kadetkinja, Mateo je izvrsno krenuo i stvorio veliku prednost u vrlo kratkom vremenskom roku što je na kraju i presudilo.

Velik dio zasluga pripada Krešimiru i Vlasti Jurlin. Danas su hodači bili briljantni, s nestrpljenjem iščekujemo njihove nove nastupe, a uz ovakve trenere nema sumnje kako će biti još bolji.

Jednako impresivni trkači i trkačice na 10000m

Hodanja su time završila, i nakon 17h konačno se moglo početi s utrkama na 10000m. Taj dio natjecanja "otvorile" su seniorke i juniorke obzirom na malen broj prijavljenih.

U konkurenciji seniorki u lov na osobni rekord krenula je Matea Matošević. Otpočetka do kraja trčala je solo-utrku i ušla u cilj s 34:29,11, a njezin osobni rekord je 34:28,94 što vam jasno sugerira kako se radilo o nijansama. No Matea je taj osobni rekord trčala na EP do 23 godine u Ostravi gdje je imala veliku konkurenciju i ovom današnjom trkom jasno je kako se radi samo o pitanju trenutka kada će postaviti svoj novi osobni rekord. Naravno, ovim rezultatom je bez ikakvog problema osvojila zlatnu medalju i obranila prošlogodišnji naslov!

Kod juniorki srebrno odličje pripalo je Nikolini Hrelec s istrčanih 38:43,23! Njezine primarne discipline inače su bitno kraće, ali pokazala je kako može trčati i još duže discipline. Raznovrsnosti nikada dosta. Osim nje, ne zaboravljamo ni vrlo dobar debitantski nastup Dore Hornik koja je ostala na korak do medalje s 41:39,37. No Dora se tek počela natjecati, nema nikakve sumnje kako će kroz nove utrke i nastupe doći i koja medalja!

U točno 18h počela je utrka juniora gdje su nastupali i gosti iz Slovenije - Vid Zevnik i Urban Jereb. Potonji je "hvatao" normu za juniorsko SP i uspio, a mi mu i ovim putem čestitamo na uspjehu! No daleko više nas je zanimao debitantski nastup Jure Josipovića u ovoj disciplini. Odlično se Jure snašao, još jednom je pokazao kako može i bez prijekopotrebnog iskustva. Ostvario je uvjerljivu pobjedu istrčavši 32:31,68! Jure ponovno najavljuje velike stvari i u ovoj sezoni.

Osim njega, medalja brončanog sjaja pripala je Juraju Kralju, on je to zaslužio s istrčanih 35:41,85. Završnica utrke ponudila je neizvjesnost i borbu za treće mjesto, ali Juraj ne nosi bez razloga prezime Kralj. Nastupao je i Ivan Jakovac, ali on nažalost nije završio utrku.

Najbrojnija utrka dana bila je upravo ona seniorska i teško je bilo dočekati njezin početak. Utrka je opravdala sva očekivanja, bilo je tu pregršt zanimljivh preokreta, promjena tempa pa i odustajanja. Sve to nije nimalo smetalo Gorana Grdenića koji je sjajno odradio utrku i zasluženo pobjedio s novim osobnim rekordom ispod 32 minute, on sada glasi 31:59,72! Goran je tako ponovio svoj prošlogodišnji uspjeh, a uz to je još ponudio puno bržu utrku. Matija Krivec je svoju utrku završio na 9.mjestu, ali s pola minute bržim vremenom u usporedbi s prošlom godinom. Uz njih je nastupio i Andrea Fazlić, ali utrku nažalost nije završio.

Rezultate možete pogledati OVDJE.

Sve pohvale i čestitke našim atletičarima i trenerima! Uživali smo danas gledajući ovo natjecanje na kojem smo osvojili zaista puno medalja! Već smo spomenuli, ali vrijedi ponoviti - neviđena dominacija na ovom natjecanju. Hvala vam na tome. Idući tjedan očekuje nas Prvenstvo Hrvatske u cestovnom hodanju, današnje natjecanje odlična je najava za nova moguća postignuća.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook