Domaća natjecanja

Devet medalja na 1. dvoranskom mlađeseniorskom PH, Filipović na 60m 'srušila' 15 godina star mlađejuniorski rekord Hrvatske!

Semafor je imao što pokazati kod Dore Filipović - novi rekord! Foto: AK Agram Semafor je imao što pokazati kod Dore Filipović - novi rekord!

Rijeka je nastavila svoj niz i na istoj lokaciji kod stadiona Kantride u dvorani se održalo prvo Prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore i seniorke. Naši članovi su osvojili 6 srebra i 3 bronce, a među njima se ističe novi hrvatski dvoranski mlađejuniorski rekord na 60m Dore Filipović!

Prvo je u kvalifikacijama istrčala 7.71 i tako se izjednačila s Nerom Lovrić i njenim rezultatom istrčanim davne 2000. godine s datumom 5. veljače. Sveukupno je to bilo 2. vrijeme kvalifikacija (pobjeda u skupini), a ispostavilo se kako su ti sveukupni rezultati bili dobar pokazatelj i najava sličnog poretka u finalu.

Upravo to se i dogodilo, Dora se 'okitila' naslovom mlađeseniorske viceprvakinje Hrvatske u dvorani, a u cilj je ušla s 7.69 čime ovaj puta na tablici dvoranskih mlađejuniorskih rekorda Hrvatske u ovoj disciplini više nego zasluženo ostaje sama sa spomenutim rezultatom!

To je samo stotinku slabije od starijejuniorskog dvoranskog rekorda Hrvatske pa ako Doru vidimo još u nekoj dvoranskoj utrci postoji šansa i da taj rekord bude popravljen što bi bilo novo sjajno postignuće. 

Sada još više možemo zažaliti nad prošlim tjednom i utrci u kojoj je spletom nespretnih i nepravilnih okolnosti bilo problema prilikom starta utrke i nije uspjela završiti utrku. Ipak, na najbolji mogući način je reagirala na taj svojevrstan šok i pokazala kako je to bio samo loš trenutak koji ostavlja iza sebe te se ovaj put iz Rijeke vraća s medaljom u džepu i hrvatskim rekordom.

Štefanac kompletirala sve tri vrste medalja, srebro Juriše

Na skoku s motkom smo gledali Laru Jurišu koja nije uspjela nastaviti svoj niz u kojem iz natjecanja u natjecanje skače sve više i više, ali ponovila je i izjednačila osobni rekord od 350cm što je u svakom slučaju dobra najava seniorskog prvenstva Hrvatske, ali i sezone na otvorenom. Ovdje je nagrada za spomenuti rezultat bila srebrna medalja!

Laura Štefanac nakon prošlotjedne juniorske bronce na ovo natjecanje došla je još spremnija, koncentriranija i to pokazala bacivši kuglu (4kg) do duljine novog osobnog rekorda, on sada iznosi 12.33! Osim vidljivog pomaka u rezultatu, osjetilo se to i na plasmanu te je tako osvojila medalju srebrnog sjaja.

Zlato na mlađejuniorskom, srebro na mlađeseniorskom i bronca na starijejuniorskom dvoranskom prvenstvu Hrvatske, 'triplet' medalja je tu, ali nipošto se nećemo buniti ukoliko na seniorskom prvenstvu Hrvatske za dva tjedna u ovom kompletu vidimo novu medalju!

Uz nju je nastupala Barbara Geld i bacivši 11.64 postigla je novi osobni rekord, a rezultat je vrijedio 5. mjesta.

Na 60m mlađih seniora od ljudi u crnom gledali smo Brunu Penezića i Zvonimira Topića. U finale su ušli identičnim rezultatom od 7.13 (s tim da je prema tisućinkama Zvone imao bolji rezultat), a tamo su zauzeli 5. i 7. mjesto.

Finale mlađeseniorskih 60m

Bruno je bio blizu osobnog rekorda istrčavši 7.06, a Zvone ga je izjednačio istrčavši 7.10 i tako nastavio jedan interesantan niz u kojem polako, ali sigurno ostvaruje sve bolje rezultate iz utrke u utrku.

Zuanović dočekao (tro)skokove preko 14 metara, bronca Jednačka

Skok u vis ponudio je rasplet u kojem su Paolo Lazarić i Dominik Grdanjski skočili 195cm, a Paolu je radi boljeg zadnjeg skoka ipak pripala srebrna, a Dominiku brončana medalja. Svakako ovo nisu bili njihovi najbolji rezultati, a i dan, ali bit će još prilika i novih natjecanja. Uz njih je skakao Fabian Banožić i s preskočenih 180cm stigao do novog osobnog rekorda.

Na troskoku je Ante Zuanović 'probio' granicu od 14 metara i preskočio tu duljinu u dva navrata i to pred kraj, u 5. i 6. seriji. Prvo 14.02, a onda natjecanje zaključuje sa 14.29! Novo značajno poboljšanje osobnog rekorda, a cjelokupni dojam koji je ostavljen u ovoj seriji dvoranskih natjecanja svakako daje optimizam za još bolju sezonu na otvorenom.

Ante Zuanović traži koncentraciju za što bolje skokove

Nagrada za taj skok je srebrna medalja, a nije puno nedostajalo i do zlata (14.43). Tik do njega na postolju mu se pridružio Marko Katalinić zahvaljujući skoku od 13.26 što je bilo dovoljno za brončanu medalju.

Skok u dalj nije nam donio jednako inspiriranog Antu (6.32), ali je zato tu bio uvijek konstantni Bruno Jednačak, ovaj puta sa najdalje skočenih 6.72, skokom vrijednim brončane medalje! Ostaje žal za zadnjim vrlo dobrim skokom - ipak uz prijestup.

Slično se može reći za Ivana Sindičića koji je ovaj puta uspio pogoditi jedan ispravan skok (6.14), ali u moru ovih njegovih 'ikseva' bilo je dobrih pokušaja i ne sumnjamo da će se na otvorenom jedan od njih i uspješno ostvariti.

U bacanju kugle (7.26kg) Demir Kolarević očekivano je stigao do 2. mjesta i srebra s najdaljim hicem od 17.21, blizu najboljeg vlastitog ostvarenja. Ima tu još prostora za veće daljine, a nova prilika je za dva tjedna na istom mjestu, prvenstvo Hrvatske u dvorani za seniore i seniorke.

Čestitamo svima na osvojenim medaljama i ostvarenim rezultatima!

  • Natjecanje: Prvenstvo Hrvatske u dvorani za mlađe seniore i seniorke
  • Mjesto: Rijeka
  • Datum: 14.2.2015.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook