Domaća natjecanja

Déjà-vu u Makarskoj: Seniori ekipni prvaci u cestovnom trčanju, Bratuliću novi mlađeseniorski rekord Hrvatske

Na početku utrke Foto: AK Agram Na početku utrke

U Makarskoj se kao i prošle godine održalo pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u cestovnom trčanju.

Naslov najbolje ekipe ovog natjecanja i ove godine pripao je seniorima našeg kluba na 10km, a to su Petar Bratulić, Antun Pavelić i Bruno Erent, očigledna pobjednička kombinacija s obzirom na to kako je isti sastav slavio i prošle godine!

U pojedinačnom dijelu istaknuo se drugoplasirani Petar koji je istrčavši 32:23 postavio i svoj novi osobni, ali i hrvatski rekord u mlađeseniorskoj konkurenciji! Ponovno je pokazao kako je sposoban držati visoku razinu forme kroz cijelu godinu i tako zasluženo stigao do srebra i novog rekorda. Zanimljivo, prošle godine na istom mjestu i natjecanju je 'rušio' rekord istrčavši 32:31. Plasmanom odmah iza njega broncom se 'okitio' Antun istrčavši 32:46. Bruno je za potvrdu ekipnog naslova ciljem prošao u vremenu 33:29. 

U juniorskom dijelu iste discipline doprvak Hrvatske je junior Filip Svalina s vremenom 33:26, nešto brže od Bruninog vremena. Na korak od medalje ostao je Zlatko Kožuhar vremenom 33:52 vrijednim 4. mjesta. Za mlađe juniore nastupao je Nikola Klarić i ostvario plasman poput Zlatka s istrčanih 17:12, ali u utrci na 5km.

Kod žena imali smo jednu predstavnicu u liku Ljiljane Ćulibrk koja je istrčavši 39:17 na 10km zauzela 5. mjesto.

Čestitamo našoj ekipi na osvojenom naslovu i postignutom rekordu!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook