Domaća natjecanja

ČUKMANOV VIKEND KARIJERE Pojedinačni dvostruki seniorski prvak Hrvatske s normom za Europsko prvenstvo! (VIDEO)

Sjajni Hrvoje Čukman Foto: Renato Branđolica Sjajni Hrvoje Čukman

Jedan od onih koji mora i treba biti zadovoljan s ovim uzbudljivim atletskim vikendom tj. pojedinačnim prvenstvom Hrvatske za seniore i seniorke definitivno je Hrvoje Čukman!

Tradicionalno na ovom natjecanju jedna od najuzbudljivijih disciplina bude 400 metara. Tako je bilo i ovaj puta, a na koncu glavni akteri su sva tri trkača iz našeg kluba - Hrvoje, Sven Cepuš i Mateo Kovačić! Vrijedi tu definitivno spomenuti i drugog Matea, Ružića, i on je s obzirom na nedavne određene poteškoće pružio dobru utrku u kojoj je i vodio većinu vremena, do posljednjih 100 metara.

Već na izlasku iz posljednjeg zavoja pojavio se Kovačić rame uz rame, pratio je i Čukman, a Cepuš je u tom trenu bio još malo pozadi. No kako su metri odmicali, Hrvoje je bio taj koji se na kraju u tom finiširanju najbolje 'probijao' da bi na kraju on bio i najuspješniji u tome te prolazi ciljem kao jedini ispod 47 sekundi s osobnim rekordom 46.86! U posljednjim metrima Sven se pojavio u velikom ubrzanju i iz 'sjene' stigao do srebra s također novim osobnim rekordom od 47.14! Kovačiću je na koncu pripalo 3. mjesto s 47.32 što mu je druga najbrža ovosezonska utrka.

Čukman je zato žestoko ove sezone napredovao na 400m, 47.52 mu je bio osobni od prošle godine, a sada je to već dodatno respektabilniji rezultat koji je inače nije ni nimalo dalek od norme za Berlin (46.70). Isto vrijedi i za Cepuša, on je pak s prošlogodišnjih 47.77 došao na spomenutih 47.14.

Sve u svemu, bila je to jedna od boljih utrka na 400m koje smo gledali ne samo ove godine, već unazad više godina. Na koncu, uistinu je veličanstven osjećaj kad u jednoj elitnoj disciplini poput ove na postolju imate sva tri čovjeka!

S druge strane, nakon ovakve utrke, imali smo zaista dobar predosjećaj za 2. dan natjecanja i 400m prepone jer s ovakvih 400m 'glat' zaista trčanje ispod 51 sekunde nije nešto što se ne može, kao ni norma od 50.70.

Tako je i bilo, kroz ovu sezonu bilo je tu ponešto 'brljavljenja' u tehničkom djelu ove discipline kada je u pitanju broj koraka između prepona, ali ovu nedjelju je sve bilo na vrhunskom nivou, sve je napravio kako treba, od prvog metra se vidjelo da je to utrka u kojoj ćemo vidjeti najbrže vrijeme i semafor je njegovim prolaskom kroz cilj pokazao 50.58, rezultat koji ne samo da je (logično) izazvao njegovo oduševljenje već i oduševljenje te aplauz svih prisutnih na stadionu.

Zaista odlična utrka kojom je neosporivo nadmašio normu i s novim osobnim rekordom zaslužio odlazak na Europsko prvenstvo!

Skupinu prije njega isto je uspjelo jednoj atletskoj veličini u liku Emira Bekrića iz Srbije koji se očigledno polako vraća u svoje najbolje dane (i on je isto uspio ispuniti normu), a u skupini s Hrvojem trčala je još jedna legenda, naš Milan Kotur, danas u nešto drugačijoj ulozi naspram nekadašnjih dana s 58.64 i 6. mjestom. Bilo kako bilo, u budućnosti Hrvoju ostaje da pokuša biti brži od njegovih 50.14, a s ovim rezultatom je došao tik do njega kao 3. najbolji hrvatski trkač svih vremena!

Drago nam je da je svoju priliku kod žena iskoristila Ana Marija Kisegi koja je stigla do svoje prve pojedinačne medalje, bronce, istrčavši 1:08,87 što je samo pola sekunde sporije od osobnog rekorda otprije mjesec dana. Nije bila daleko ni od srebra, samo 3 desetinke. Lijepa nagrada za djevojku koja marljivo i strpljivo trenira cijelu godinu. Takvi onda prilike i koriste.

Sve u svemu, rezultati za svaku pohvalu i trenuci za pamćenje!

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook