Domaća natjecanja

Agramova visaška VELESILA ponovno na djelu: Dvoranski juniorski naslovi za BOŠNJAK i MRČIĆA! (VIDEO)

Zlatna Bošnjak/brončana Babić i zlatni Mrčić/brončani Košćica Foto: AK Agram Zlatna Bošnjak/brončana Babić i zlatni Mrčić/brončani Košćica

Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u dvorani za juniore i juniorke donijelo je nama i našim članovima novih 6 medalja, od čega su dvije najsjajnije, jedna srebrna i 3 brončanog sjaja.

Natjecanje se ponovno održalo u Rijeci te nakon mlađih juniora i juniorki, kvalitetan odaziv prisutan je bio i ovdje u većini disciplina. Neke su doduše bile u jednom deficitu, ali i to je posve normalno odnosno generacijski prisutno.

Deja-vu na visu

Marta Bošnjak nastavila je najbolji mogući način koristiti priliku koja joj se pružila, nakon relativno sigurne pobjede na mlađejuniorskom visu tjedan ranije, ovaj puta je to bilo znatno uvjerljivije, uz neznatno slabiji rezultat.

Progresija visina bila je sama po sebi drugačija, krenulo se od 1.45m što ona preskače iz prve kao i pokušaje na 1.50 i 1.55m dok je na 1.60m bio drugi skok vrlo dobar. Pet centimetara više ovaj puta nije išlo, ali nije bilo ni ostalih natjecateljica da dodatnu natjecateljsku motivaciju.

Ovime je uspjela nadograditi prošlogodišnji nastup kada je bila juniorska doprvakinja Hrvatske, sada je napravila još jedan korak naprijed za novi naslov najbolje. Isto možemo reći i za Leu Babić koja nije bila jednako inspirirana naspram prošle subote, ali prisutne su bile objektivne poteškoće neposredno prije natjecanja, ali uspjela ih je u jednom djelu nadvladati i 'okititi' se svojom novom medaljom, ovaj puta brončanog sjaja!

Ako je Bošnjak bila uvjerljiva, što je tek bio Filip Mrčić koji je naspram drugoplasiranog slavio čak 30 centimetara! Skočio je 2.10m i ponovno imao kvalitetnu seriju pokušaja na 2.13m. Treba biti strpljiv, u jednom trenu će se prostor 'otvoriti', nema straha... 

Da je vis disciplina gdje se mogu iskoristiti ponuđene mogućnosti dokazao nam je i Bruno Košćica koji je preskočivši osobni dvoranski rekord od 1.75m stigao do svoje prve juniorske medalje, a ona je kao i u ženskoj konkurenciji, brončanog sjaja.

Tako smo u jednom kratkom roku osim ponovne dominacije i potvrde vrijednosti imali i jedan svojevrsni visaški deja-vu.

Srebrni Frančić i brončana Puljko s novim PB

Brončana je bila i Karla Puljko, ona je to zaslužila jednom za nju sjajnom utrkom na 60m gdje je istrčala 7.95, prvi puta u životu ispod 8 sekundi za lijepo poboljšanje dosadašnjeg osobnog rekorda iz ranije održanih kvalifikacija (za 11 stotinki). Bez ikakvog spora, medalja je tu kao zaslužena nagrada! Ne sumnjamo, i dobar motiv za dalje.

Kod mlađih juniora na 60m Luka Dubajić ponovno se plasirao u finale gdje je imao sličnu razinu rezultata kao prošli tjedan (ovaj puta 7.25 za 5. mjesto), a vrijedi istaknuti dodatni napredak Jakova Vukovića koji je samo stotinku bio sporiji od njega za poziciju broj 6. Dominik Krešo ponovio je identičan rezultat otprije 7 dana istrčavši 7.47. 

Mlađejuniorski dvoranski prvak Hrvatske, Antonio Frančić, nastavio je s kvalitetnim troskokaškim nastupima i u jednoj kategoriji više stigao do naslova juniorskog doprvaka Hrvatske sa skokom iz prve serije kada su suci izmjerili 12.60m.

Bilo je tu još bliskih-sličnih pokušaja, ali ovaj je onaj koji vrijedi osvojenog srebra! 

Spominjući bliske-slične pokušaje, dosta ih je bilo na ženskom skoku u dalj gdje je podosta djevojaka bilo blizu jedna drugoj, a i takvi su bili skokovi. Na koncu je ishod da imamo četvrtoplasiranu Reu Vusić sa skokom od 5.29 iz zadnje serije kao i odmah iza nje pozicioniranu Martu Ivkić sa skokom od 5.28 što je značajno poboljšanje osobnog rekorda u dvorani za 20cm, a ujedno je ovo i apsolutni PB.

Uz njih je još skakala Karla Kovačić (4.81) koja je ranije imala još bolji nastup na troskoku gdje je bila petoplasirana skočivši 10.90 u prvoj seriji. Tamo je Ivkić bila nešto manje inspirirana, a zanimljiv je bio i debi za pobjednicu visa, Bošnjak, ona je u tri serije najdalje skočila 10.53 i bila 9.

Kugla nam je donijela novi napredak Viktora Veića koji postiže dvoranski, ali i apsolutni osobni rekord na kugli 6kg gdje je bacio 12.53 i tako bio sedmoplasirani. Iza njega je Luka Biošić s hicem od 10.65 za 8. mjesto. 

Izvan konkurencije na skoku s motkom skakala je Lara Juriša koja je preskočivši 3.70 na dobar način najavila mlađeseniorsko prvenstvo Hrvatske koje je na rasporedu idući vikend. Osim nje, na skoku u dalj Filip Pravdica je krenuo sa 7.26.

Čestitke svima na ostvarenim postignućima tijekom ovog natjecanja, bravo!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u dvorani za juniore i juniorke
  • Mjesto: Rijeka
  • Datum: 27.1.2018.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook