Domaća natjecanja

9 OD 9 Sjajni hodači i hodačice na cestovnom PPH sa stilom zaključili sezonu domaćih natjecanja za 2018.!

Bruno Erent i Ivana Renić kao pravi primjer velikog kontinuiteta i nastavka kvalitete kod hodača Foto: AK Agram Bruno Erent i Ivana Renić kao pravi primjer velikog kontinuiteta i nastavka kvalitete kod hodača

Otok Univerzijade na Jarunu tradicionalno je bio lokacija za novo izdanje pojedinačnog prvenstva Hrvatske u cestovnom hodanju u sklopu kojeg smo nastavili niz izdanja hodačke utrke "Ivan Starek" u sklopu koje i strani natjecatelji ulaze u poredak. Vremenski uvjeti bili su vrlo pogodni za sve hodače i hodačice što su neki od njih i dobro iskoristili.

Isto vrijedi i za naš klub s obzirom na to da smo okrunili 9 prvaka (u 9 održanih disciplina!) i još 9 medaljaša, od čega je 5 njih bilo srebrnih, a 4 brončanih. Sjajno!

Odmah u 10h krenule su četiri utrke, ona najduža na 20km za seniore te 10km za seniorke, juniore i mlađe juniorke. 

Erent i Renić velike priče za sebe

Bruno Erent prema očekivanjima je stigao do nove titule najboljeg hodača u Hrvatskoj, i to 5. godinu uzastopno što je uistinu sjajan i impresivan nastavak niza za njega i potvrda dugogodišnje kvalitete koju posjeduje. U ovom nastupu osim novog zlata pamtit će i vrijeme 1:44:10 kojim je to zaslužio.

Nakon duže vremena nastupio je i povratnik Dalibor Kokić, njegovih 2:06:03 danas je bilo dovoljno za osvajanje 4. pozicije. 

Prije njih je svoju utrku i novi uspjeh postigla je Ivana Renić na duplo kraćoj dionici koju je završila u vremenu 52:12 čime je uvjerljivo (poput svog kolege Erenta) nastavila svoj niz nepobjedivosti na ovoj lokaciji gdje se natjecanje održava još od 2013. godine. 

Pobjeđivala je još u vrijeme juniorskog staža, tako je npr. u 2013. bila najbolja mlađa juniorka na 5km, a i poput Brune od 2014. do sada svaki put je pobijedila u ovoj disciplini.

No ove godine joj se na postolju priključila Petra Štefanović koja iako u prvoj godini juniorskog staža, pokazuje već uspješnu crtu kada su u pitanju ove duže discipline. Prije samo dva tjedna medalja joj je pripala i na duplo dužoj distanci, a ovdje se 'okitila' naslovom seniorske doprvakinja odhodavši 1:01:53.

Prema očekivanjima - Stanko i Janček juniorski, a Hartl i Pevec mlađejuniorski prvaci

Šteta da je nešto slabiji odaziv i manja uspješnost završenih utrka bila prisutna kod juniora i mlađih juniora na 10km, ali to je samo dokaz da ova grana nije nešto što možete uzeti 'zdravo za gotovo'.

Ipak, pamtit će se Jurica Stanko kao novi-stari juniorski prvak Hrvatske (59:51) kao i Krešimir Hartl koji je sekundu bio brži i tako također zasluženo došao do svoje prve titule mlađejuniorskog doprvaka Hrvatske!

Radi se o dečkima koji ipak imaju već staža i iskustva i točno to se moglo osjetiti. Šteta je za Tomislava Mikića kojem je malo nedostajalo da uspije završiti utrku unutar zadanog vremenskog limita, ali s još malo ranijom pripremom to nije nešto nedostižno.

Poslije toga su nam krenule juniorke i mlađe juniorke na 5km. Odmah su naprijed krenule Bruna Janček i Eli Pevec, svaka u svojoj kategoriji. Ovaj puta je Bruna bila juniorka, a Eli mlađa juniorka iako zapravo oboje pripadaju toj U18 kategoriji.

Imale su zadani cilj i ritam kojeg su se uspješno držale i završile utrke s 26:19 te tako potvrdile i jedan i drugi naslov!

Kod mlađih juniorki je još utrku uspješno završila Klara Krenek rezultatom 30:32 čime je zaslužila srebrno odličje, a još zanimljivije je bilo kod juniorke gdje su do srebra i bronce stigle Sandra Šrut i Leonarda Farkaš s 30:21 i 30:58 i tako još jednom pokazali koliko atletika može biti univerzalna, a one pritom svestrane.

Posebno se to odnosi na Leonardu koja je ove sezone stigla do naslova juniorske višebojske prvakinje Hrvatske, a ni ovdje ne ostaje bez postolja. Ne zaboravljamo ni Katarinu Vukančić, četvrtoplasiranu s 35:19.

Jurišić i Švarbić najbolji kadeti na 3km, Redžebašić najbolja mlađa kadetkinja na 2km

Kadetski prvak Hrvatske (3km) nakon prošlogodišnje bronce i boravka u kaznenoj zoni sada je Mateo Jurišić koji je ovaj puta bio bolji od toga i s 17:43 stigao do pobjede i nove medalje, još k tome zlatnog sjaja!

Prošlogodišnji naslov doprvaka obranio je Bruno Di Giusto s utrkom brzom 18:17, a da zaokružimo triplet na postolju sa sva tri Agramera pobrinuo se Niko Kožul kao 3. (18:53). Inače se radi o mlađem kadetu koji je ovdje nastupao za starije jer se nažalost nije prijavio dovoljan broj natjecatelja za održavanje te discipline i kategorije.

Zanimljivo je bilo kod kadetkinja gdje je svoj jesenski uspon nastavila Lana Švarbić koja je kroz ovu godinu iznimno napredovala i taj trend okrunila u pravom trenutku s vremenom 16:24 što je njezin novi osobni rekord naspram nedavnih 16:51 iz Pecsa i Mađarske. Želimo joj da tako nastavi.

Nije bila jedina naša medaljašica, brončana je Mia Marek s 17:09 i još nešto bržim rezultatom naspram Gyora i Mađarske gdje je prije malo više od mjesec dana nastupala, doduše, na stazi. Do 4. mjesta je stigla Iva Vranić (17:46), a pamtimo i Niku Gušić s 19:18 kao šestoplasiranu.

Kao što smo u par rečenica prije rekli, mlađih kadeta na 2km nije bilo, ali zato jest mlađih kadetkinja gdje su nam se sve tri naše natjecateljice na kraju zasluženo našle na pobjedničkom postolju!

Prva je bila Zana Redžebašić koja je do zlata stigla unatoč dva poprilično nezgodna pada na pomalo skliskoj stazi. No to će se manje pamtiti naspram njezine sjajne pobjede koju je zavrijedila s 12:21. Tiziana Petrak je srebrna s 12:49, a sa samo sekundu sporijim rezultatom Katarina Vidmar stiže do svoje prve medalje na pojedinačnim prvenstvima Hrvatske.

Ujedno je time podijeljen zadnji komplet medalja kada su u pitanju pojedinačna prvenstva Hrvatske za ovu godinu jer je ovo cestovno bilo zadnje koje zaključuje jedan veliki niz natjecanja. 

Apsolutno možemo biti zadovoljni održanim i viđenim, drago nam je da se pojavljuju neka nova hodača mlada lica i nadamo se nastavku tog trenda u godinama koje slijede.

Do tada, čestitamo svim našim hodačima i hodačicama kao i stručnom djelu kluba na novim velikim postignutim uspjesima koji ujedno potvrđuju nastavak kontinuiteta koji je stvoren. Bravo!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u cestovnom hodanju
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 3.11.2018.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook