Domaća natjecanja

100m na Mitingu otvorenja sezone kao posveta Zvonku Radovanoviću

Zvonko Radovanović Foto: Tonči Vlašić Zvonko Radovanović

Uz dobro poznatu memorijalnu discipline skoka u vis "Goran Subotić Tratinčica", muških 100m bit će posvećeno preminulom treneru i predsjedniku Atletskog kluba Dubrovnik, Zvonku Radovanoviću.

Prenosimo dio teksta s dubrovacki.hr u s naslovom "Živjet će, moj Zvonko, i dalje tvoj Atletski klub Dubrovnik":

"Prijatelji, generacije i generacije ne samo dubrovačkih atletičara i atletičarki, već čitav sportski Dubrovnik odao je počast Zvonku Radovanoviću, predsjedniku i treneru Atletskog kluba Dubrovnik, koji je nakon kratke i teške bolesti preminuo u utorak, 22. veljače u 62. godini života.

Na komemoraciji održanoj u hotelu Lero, prepunoj dvorani, nazočila je i obitelj pokojnog Zvonka Radovanovića.

- Bio je vrhunski trener, ali i veliki čovjek, vedar, uvijek nasmijan. Takvog ćemo ga pamtiti - kazao je Josip Karačić, dugogodišnji atletski djelatnik, jedno vrijeme predsjednik Atletskog kluba Dubrovnik.

- Zvonko Radovanović je došao u Dubrovnik za trenera 1. siječnja 1988. godine nakon što je radio u velikim atletskim klubovima bivše država te bio izbornik reprezentacije bivše države na tri velika natjecanja, između ostalog i na Olimpijskim igrama. Ne, nije se bio zasito atletike, već mu je Dubrovnik, koji nije imao nikavih uvjeta za atletiku, što nema nažalost ni danas, bio izazov, kako u takvoj jednoj sredini ostvariti rezultate. U tome je i uspio. Pamtit ćemo sredinom 90-ih državno seniorsko prvenstvo u Zagrebu, na Maksimiru, u finalu na 100 metara tri atletičarke Dubrovnika, štafeta na pobjedničkom postolju, Nikoleta Ribar u skoku u dalj među kandidatima za nastup na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine - prisjetio se Karačić istaknuvši kako je Zvonko i sam bio odličan atletičar, u mlađim uzrastima prvak u sprintu bivše države.

- Do posljednjeg dana, iako teško bolestan, mislio je o klubu. Bože, hoće li klub preživit, hoće li ići dalje, pitao se. Zvonko je sam napisao spisak ljudi koje ćemo zvati. On je počeo, mi smo nastavili te smo se okupili u Orsana i izabrali novi Upravni odbor. Živjet će, moj Zvonko, i dalje tvoj Atletski klub Dubrovnik. Vodit će ga tvoja djeca, oni koje si naučio ne samo atletici, oni kojima si bio drugi otac, i vjerojatno će oni dočekati onaj tvoj san o atletskoj stazi u Dubrovniku kada će po tom tartanu trčati neki novi klinci. Mi ćemo se potrudit da trče jedan Zvonkov memorijal, a tada će se mladi sigurno pitati: Tko je bio Zvonko Radovanović? Pričat ćemo im... Hvala ti Zvonko! - istaknuo je Karačić. "

Disciplina 100m za muškarce na rasporedu je u 17:10h.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook