Statistika

TREĆI U EUROPI Dokaz koliko je kvalitetan novi hrvatski rekord naše štafete na 4x200m

Ružić, Kovačić, Čukman i Krešo Ružić, Kovačić, Čukman i Krešo

Svjetska atletika ažurirala je svoje ovogodišnje top liste pa smo dobili i nekoliko zanimljivih podataka kojima se svakako možemo ponositi.

Bitna napomena kako se ova objava odnosi na stanje 27. svibnja u 2021. godini te je kao i uvijek moguće da će se do kraja godine dogoditi i neke promjene. Do tada, uživajmo!

Tako je na 4x200m naša štafeta u sastavu Hrvoje Čukman, Mateo Ružić, Mateo Kovačić i Dominik Krešo stigla do velikog 3. mjesta u Europi, a ispred su samo reprezentacije Njemačke i Portugala. U klupskom smislu, ovo je zapravo prva štafeta s obzirom da su ove dvije ispred navedene ujedno i reprezentativne.

Ispod njih nema ostalih štafeta što je iz razloga vremenskog limita koju statističari Svjetske atletike koriste. U ovom slučaju je to 1:26,00 što znači da svi sa sporijim vremenima se ne mogu uopće naći na listi.

Zanimljivo je filter proširiti na čitav svijet gdje ovoj trojki dodajemo još jednu i dobivamo trenutno 33. rezultat na svijetu što također nije mala stvar.

Nećemo zaboraviti ni 4x400m MIX gdje se naš sastav Ivana Lončarek, Eva Mačković, Marko Orešković i Mateo Ružić također našao na spomenutoj tablici i u kontekstu Europe zauzima 15. mjesto ispred preostalih 14 reprezentacija koje su nastupale na Svjetskom prvenstvu u štafetama.

Ipak se radi o novoj olimpijskoj disciplini te kao takvoj sigurno spomenuto ostvarenje ima dodatnu vrijednost.

Za informacije oko nekih ostalih štafeta se nadamo da će uskoro proraditi i statistički dio Europske atletike koji u ovom trenu još uvijek traljavo funkcionira.

Čestitamo našim sastavima na njihovim ostvarenjima!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook