Statistika

NAJBOLJA KLUPSKA ŠTAFETA EUROPE Postavili novi hrvatski rekord na 4x400m nakon skoro 35 godina! (VIDEO)

Orešković, Vuković, trenerica Ćulibrk, Kovačić i Ružić Foto: AK Agram Orešković, Vuković, trenerica Ćulibrk, Kovačić i Ružić

Za poseban trenutak ovogodišnjeg pojedinačnog seniorskog prvenstva Hrvatske pobrinuli su se zlatni dečki Mateo Kovačić, Jakov Vuković, Marko Orešković i Mateo Ružić!

Štafetna disciplina 4x400m tradicionalno se nalazi na samom kraju natjecanja pa je shodno tome njihova utrka bila pravi "šećer na kraju" kada je ovo natjecanje u pitanju.

Boris Pečnik, Bojan Luncer, Dino Jeričević i Željko Knapić za štafetu Mladosti su u Zagrebu 4. listopada poprilično davne 1987. godine trčali 3:11,73, vrijeme koje je stajalo sve do 6. lipnja aktualne 2021. godine.

Spomenuti sjajan rezultat tako odlazi u povijest, a zamijenit će ga još sjajnijih 3:11,45 koji sada glasi kao novi hrvatski klupski rekord, a osim toga je to i novi rekord prvenstava Hrvatske što također ima svoju tradiciju s obzirom na to da se gleda razdoblje od 1992. godine pa nadalje.

Nije to jedina stavka koju spomenuto vrijeme donosi.

Naime, u ovom trenu (9.6.2021.) na službenim tablicama Svjetske atletike to je čak 14. štafetni rezultat u Europi, a pogledamo li rezultate i ekipe pažljivije dolazimo do spoznaje kako su ispred nas samo reprezentativne štafete (praktički sve sa Svjetskog prvenstva u štafetama) te je zapravo u ovom trenutku naš sastav najbolja 4x400m klupska štafeta cjelokupnog starog kontinenta!

Naravno, sezona još traje i sigurno će tu biti još promjena, ali da je ova pozicija na samo jedan dan - veseli i imponira! Spomenimo kako smo se pozicionirali i ispred nekih reprezentacija...

Tablica sezone Europe za 4x400m 2021

Sve su to podaci koji dovoljno govore koliko je ovo kvalitetna i vrhunska izvedba naših članova bila. Dodatno veseli i prostor koji još uvijek postoji.

Ružić kao "najiskusniji" ovdje tek dolazi u svoje najbolje trkačke godine (trenutno 26), Kovačić je u pr(a)voj povratničkoj sezoni s tek 24 godine na leđima, a što reći za 20-godišnjaka Vukovića i Oreškovića koji još nije ni punoljetan (17).

Osim samog rezultata, gledajući plasmane nastavak je ovo veličanstvene serije, a ona nam govori da je ovo bila 8. uzastopna pobjeda (!) za naš klub na 4x400m seniorskog državnog prvenstva.

Naravno kako svaka sezona nosi neku svoju priču ne treba potencirati kako ćemo svake godine imati ovakav spektakl na kraju državnog natjecanja (čemu dovoljno svjedoči podatak koliko je i ovaj prijašnji rekord stajao), ali da smo izuzetno ponosni i zadovoljni što se ovako iskoristila prilika - jesmo.

Ovi briljantni momci su to i zaslužili, kao i sve čestitke za ostvarenje koji su postigli zajedničkim snagama uz podršku i znanje naših trenerica i trenera. Respekt!

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook