Statistika

TOP10 najgledanijih videa na našem YouTube kanalu u njegovih 10 godina postojanja

Vizual za 10. godina Foto: AK Agram/YouTube Vizual za 10. godina

Mogli bismo reći "TOP 10 u ovih 10" kao nastavak prvog djela statističkog pregleda za 10. rođendan našeg YouTube kanala.

Kao što kažemo za godišnji pregled da je posve jasno da uvjeti nisu isti za sve (jer video od 1. siječnja ima veće šanse biti gledaniji od onog 31. prosinca) tako isto sad vrijedi i za to da je stariji video uvijek u boljoj prilici imati što veće i ljepše brojeve, ali šteta bi bilo propustiti istaknuti naših najgledanijih deset.

Za ovaj pregled trebamo istaknuti u startu da bi zapravo nesumnjivi broj 1 bilo finale Olimpijskih Igri i bacanje koplja s tadašnjom senzacionalnom pobjednicom Sarom Kolak. Taj video je do svog nasilnog brisanja imao čak 170 943 pregleda u manje od 24h te da je opstao, ne sumnjamo da bi danas brojao koju znamenku više kada su pregledi u pitanju. 

No institucija autorskih prava je 'odigrala' svoje i tada smo nažalost nakon ručne prijave bili prisiljeni na micanje istog.

Da bi se izbjeglo bilo kakvo pogrešno tumačenje da ne poštujemo navedeno - ne nije tako. No isto bi voljeli kada bi oni koji polažu ista prava bili ažurniji u objavi ovakvih videa. Jer ovaj spomenuti izgubljeni videozapis na našem kanalu bio je objavljen odmah nakon završenog finala (po našem vremenu u 4 ujutro!), par minuta nakon završetka disciplina dok je polagatelj prava snimke ovog spektakularnog natjecanja na Olimpijskom kanalu objavio tek tjedan dana kasnije.

Htjeli bi raditi na popularizaciji atletike, a ispadne da praktički jedan čovjek ima više sluha (ironično) za traženo od tima odnosno većeg broja ljudi.

No to je tema za neki drugi put, vratimo se onoj iz naslova članka - TOP10 po kriteriju broja prikaza (ne pregledanih minuta radi tog što se ta statistika provodi tek od 1. rujna 2012. godine) u ovih 10 godina je...

TOP10 za 10 godina

1. Koplje [Ž], FINALE i bronca Sare Kolak - Europsko prvenstvo za seniore i seniorke 2016

Ovaj videozapis doživio je svoj uzlet upravo onog trena kada se dogodila gore opisana situacija. Hitac finala s OI se nije mogao pronaći te su se tražila sva moguća druga Sarina natjecanja te je na koncu ovaj video ispromoviran kao naš najgledaniji s 80 845 tisuća pregleda.

2. 5000m [Ž], FINALE, zadnji krug - Europsko prvenstvo za seniore i seniorke 2018

Iako prenesen tek prošle godine, ova snimka ispala je veći hit nego što smo i sami očekivali. No presudila je greška koja se ipak rijetko viđa na velikim natjecanjima i mnogi strani portali prenijeli su upravo našu snimku. Pregledano je preko 60 tisuća puta, tj. 60 410.

3. Koplje [Ž], KVALIFIKACIJE i prolaz Kolak - Olimpijske igre 2016

Kvalifikacijski video je za razliku od finala o(p)stao i još uvijek se može pogledati nastup koji je prethodio jednom od povijesnih uspjeha hrvatske atletike. Pregledano skoro 50 tisuća puta tj. 47 976.

4. Vis [Ž], FINALE i srebro Blanke Vlašić - Svjetsko prvenstvo za seniore i seniorke 2015

Jedan od zapravo posljednjih nastupa najbolje hrvatske visašice i danas se često gleda što je također dokaz Blankine popularnosti nevezano za nenastupanje još od Olimpijskih igara 2016. Nastupala je i Ana Šimić. Pregledalo ga se više od 45 tisuća puta, preciznije rečeno 45 872.

5. Disk [Ž], FINALE i zlato Sandre Perković - Europsko prvenstvo za seniore i seniorke 2014

Trenutačno najbolja hrvatska atletičarka u našem TOP10 pregledu videozapisa pojavljuje se više puta, a zanimljivo da je od više natjecanja na kojima je bila najbolja na našem kanalu ovo ipak najgledaniji video s 30 104 pregleda.

6. Disk [Ž], FINALE i srebro Sandre Perković - Svjetsko prvenstvo za seniore i seniorke 2015

Jedno od zanimljivijih natjecanja u bacanju diska gdje je Perković skoro ostala i bez medalje, ali ipak u 6. seriji pronašla svoj najdalji hitac za još jednu medalju, a vi ste to pregledali 23 522 puta.

7. Disk [Ž], FINALE i zlato Sandre Perković - Svjetsko prvenstvo za seniore i seniorke 2013

Poseban trenutak za nju jer je ovim naslovom postala jedina bacačica diska koja je osvojila tri velika naslova (olimpijski, svjetski i europski), a to se gledalo 23 473 puta.

8. MASS High Jump Gala 2016

Ovo je primjerice pomalo iznenađujuć 'pick' za ovih TOP10, ali ponovno su tu Blanka Vlašić i te godine naša Ana Šimić kao mamci za publiku koja je pregledavala ovaj 90minutni video 22 761 puta. Zanimljivo, broji točno 100 'lajkova'.

9. Disk [Ž] i put Sandre Perković do zlata - Olimpijske igre 2016

Ovo nam je jedan posebno drag video jer je 99% napravljen od naših materijala i kao takav nije mogao biti podložan bilo kakvim 'packama' YouTube-a i kao takav broji 22 174 pregleda.

10. 800m [M], FINALE i ZLATO Marina Bloudeka - Europsko prvenstvo za juniore i juniorke 2017

Simbolično je da TOP10 pregled završavamo ovim snimkom ne samo radi veličine uspjeha i cijele priče oko ove discipline i njezinog pobjednika iz Hrvatske već jer ujedno s 21 447 pregleda se ovime povlači i jedna imaginarna linija. Naime, svi ostali videozapisi nakon ovoga od 11. mjesta pa nadalje broje ipak manje od 20 000 pregleda.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook