Statistika

Posjećenost, demografija, preglednici, OS i rezolucije na internetskoj stranici za 2015. godinu

Jedan od logotipa Google Analyticsa Foto: Google Jedan od logotipa Google Analyticsa

Predstavljamo detaljnije statističke podatke vezane uz našu stranicu za 2015. godinu pod pokroviteljstvom Google Analyticsa. Za početak vam donosimo općenite podatke o posjećenosti stranice u više stavki, demografske podatke, internet preglednicima, operativnim sustavima i rezolucijama ekrana koje se najviše koriste na našoj stranici.

Godinama vrijedi isto pravilo, nitko ne može sa stopostotnom sigurnošću tvrditi kako su ovi podaci točni, ali vjerujemo kako je Googleova tehnologija jedna od preciznijih po pitanju praćenja raznih podataka vezanih uz web stranice, a mi je i volimo radi jednostavnosti i solidnog grafičkog prikaza.

Za uvećani prikaz kliknite desnim klikom na sliku i odaberite opciju "Otvorite sliku".

Osnovi podaci - posjećenost stranice

Zahvalni smo svakome od ovih naših 29.215 posjetitelja koji su nas posjetili 74.971 puta, a pritom su stranicu pregledali 165.166 puta kao i što sami možete vidjeti. U svakom slučaju velik porast naspram prošle godine, što je još jedan dokaz napretka. Veseli nas to pogotovo jer ipak naspram prošlih godina značajan naglasak stavljamo na socijalne mreže.

Demografski podaci - Države

Najbitnije je napomenuti kako "(not set)" slobodno možemo pribrojiti Hrvatskoj, rekli smo na vrhu teksta kako je Analytics najbolji za praćenje ovakvih podataka, ali ni to ne znači kako je 100% pouzdan. Što se samih rezultata tiče, više nego logično je vidjeti Hrvatsku kao zemlju iz koje nam dolazi skoro 90% posjeta, ali nastavlja se tradicija praćenja u drugim zemljama, njima pripada otprilike 10%.

Demografski podaci - gradovi u Hrvatskoj

Ponovno je nimalo neočekivano da je zagrebački klub najpraćeniji upravo u svom gradu, bilo bi zasigurno malo čudno da je drugačije. Uvijek nam je zanimljivo pratiti ostale gradove koji se kroz godine smjenjuju u posjećenosti, ove godine su granicu od 1000 pregleda 'probili' Rijeka, Split i Osijek.

Preglednici (eng. browseri)

Internetski preglednik Google Chrome munjevito napreduje u rastu postotka, sad ga koristi već više od polovice naših posjetitelja. Firefox je u laganom padu dok su mobilni preglednici dobro pozicionirani.

Operativni sustavi

Windowsi su očekivano najkorišteniji operativni sustav. Nismo stavili sliku podatka, ali vrijedi ga spomenuti, situacija je slična kao i prošle godine. Unutar Windowsa 7ica je najkorišteniji, XP nije prošlost dok se 8 još "dokazuje", a 10ka tek dolazi. Popularnost mobilnog svijeta nesumnjivo raste iz godine u godinu i ne čudi kako su 2. i 3. sljedeća dva operativna sustava (iOS i Android) koji se nalaze ispred Macintoshovih i Linuxovih operativnih sustava.

Razlučivost zaslona (rezolucija)

Kod rezolucija se vidi kako mobilni svijet i manje dimenzije preuzimaju primat. Naše stranicu su responzivne na sve dimenzije i možete ih gledati u bilo kojoj rezoluciji. Naša jedina preporuka je da kad god možete koristite što veće rezolucije radi što boljeg i kvalitetnijeg doživljaja stranice.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook