Statistika

Posjećenost, demografija, preglednici, OS i rezolucije na internetskoj stranici za 2014. godinu

Jedan od logotipa Analytics Foto: Google Jedan od logotipa Analytics

Predstavljamo detaljnije statističke podatke vezane uz našu stranicu za 2014. godinu pod pokroviteljstvom Google Analyticsa. U prvom dijelu donosimo vam općenite podatke o posjećenosti stranice u više stavki, demografske podatke, internet preglednicima, operativnim sustavima i rezolucijama ekrana koje se najviše koriste na našoj stranici.

Nitko ne može sa stopostotnom sigurnošću tvrditi kako su ovi podaci točni, ali vjerujemo kako je Googleova tehnologija jedna od preciznijih po pitanju praćenja raznih podataka vezanih uz web stranice.

Za uvećani prikaz kliknite desnim klikom na sliku i odaberite opciju "Otvorite sliku".

Osnovi podaci - posjećenost stranice

Zahvalni smo svakome od ovih naših 23.473 posjetitelja koji su nas posjetili 68.595 puta, a pritom su stranicu pregledali 172.955 puta kao i što sami možete vidjeti.

Demografski podaci - Države

Najbitnije je napomenuti kako "(not set)" slobodno možemo pribrojiti Hrvatskoj, rekli smo na vrhu teksta kako je Analytics najbolji za praćenje ovakvih podataka, ali ni to ne znači kako je 100% pouzdan. Što se samih rezultata tiče, više nego logično je vidjeti Hrvatsku kao zemlju iz koje nam dolazi skoro 90% posjeta, ali drago nam je za vidjeti kako se nastavlja tradicija praćenja u drugim zemljama.

Demografski podaci - gradovi u Hrvatskoj

Ponovno je nimalo neočekivano da je zagrebački klub najpraćeniji upravo u svom gradu. Zato je zanimljivije pratiti ostale gradove, Varaždin i Rijeka su u usporedbi s prošlom godinom nadmašili Split s posjetima preko 2000, a preko 1000 posjeta ima i Osijek.

Preglednici (eng. browseri)

Googleov internetski preglednik Chrome kod nas je i dalje najpopularniji preglednik na svijetu. Dobar postotak posjećenosti ima Safari jer to znači kako nas prate i korisnici drugih operativnih sustava (Macintosh za računala, iOS mobilno).

Operativni sustavi

Windowsi su očekivano najkorišteniji operativni sustav. Nismo stavili sliku podatka, ali vrijedi ga spomenuti, unutar Windowsa 7 je najkorišteniji, XP nije prošlost dok se 8 još "dokazuje". Popularnost mobilnog svijeta nesumnjivo raste iz godine u godinu i ne čudi kako su 2. i 3. sljedeća dva operativna sustava (iOS i Android) koji se nalaze ispred Macintoshovih i Linuxovih operativnih sustava.

Razlučivost zaslona (rezolucija)

Kod rezolucija ne treba ništa posebno komentirati, s naše strane vam možemo dati savjeti da koristiti što veće rezolucije radi što boljeg i kvalitetnijeg doživljaja stranice.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook