Statistika

NOVI PODVIG Prvi u povijesti tri godine uzastopni pobjednici Kupa Hrvatske! (VIDEO)

Trofeji, trofeji, trofeji... Foto: AK Agram Trofeji, trofeji, trofeji...

Osim magičnih 1000+ bodova na seniorskom Kupu Hrvatske, sveukupnim osvajanjem kadetskog Kupa Hrvatske ostvarili smo još nešto što u novijoj povijesti tj. ovom mileniju nije viđeno.

Ove godine malo nam je nedostajalo i za novim "trostrukim hat-trickom" (kako smo ga prozvali), tek smo kod kadeta bili drugoplasirani dok smo u svim ostalim kategorijama dobili pobjedničke trofeje za 1. mjesto.

No u slučaju ove statistike radi se o ovim najvažnijim i najvećim pobjedama koje se na ovom natjecanju pamte, a to su naravno sveukupne koje zbrajaju i muški i ženski učinak.

Sustav natjecanja je zapravo oduvijek isti ili sličan, jedina razlika je što se u prošlom desetljeću par izdanja znalo dogoditi da bodovni sustav bode od 1 do 8 bodova (a ne 1 do 12 kako je sad već duže vremena), ali na koncu ovo natjecanje nije mijenjalo svoje ime te ga u tom smislu i držimo kao jednu vrijednost koja lijepo obuhvaća i valorizira rezultate.

Tako ćemo ovu godinu, kada je u pitanju ovo natjecanje u sve tri uzrasne kategorije, zapamtiti po tome što sada ostajemo kao jedini atletski klub Hrvatske koji je tri godine uzastopno u sveukupnom poretku pobijedio na sva tri natjecanja. Do prošle godine taj uspjeh dijelili smo s Mladosti koja je identično uspjela 2002. i 2003., ali ne i 2004. (da budu tri godine) pa samim time to ostaje u povijesti, a na ovoj rekordnoj ljestvici ostajemo sami.

Zapravo je zanimljivo da je tu ponovno vrlo blizu bio Dinamo Zrinjevac u razdoblju od 2008. do 2010., ali ASK Split im se ispriječio na juniorskom Kupu Hrvatske u 2009. godine, a ovih ranijih godina nisu uspjeli biti najbolji na kadetskom Kupu Hrvatske.

Svrha ovog je prvenstveno pokazati kako se ne radi o nekom uspjehu (ili uspjesima) koje treba doživjeti "zdravo za gotovo" već se itekako radi o postignućima koja ne može postići svatko.

No ima tko hoće, a sve to možete lijepo vidjeti u ovom tabličnom prikazu: 

GOD SENIORI i SENIORKE JUNIORI i JUNIORKE KADETI i KADETKINJE
2018 AGRAM AGRAM AGRAM
2017 AGRAM AGRAM AGRAM
2016 AGRAM AGRAM AGRAM
2015 Dinamo Zrinjevac Agram Agram
2014 Dinamo Zrinjevac Agram Agram
2013 Agram Agram Agram
2012 Dinamo Zrinjevac Agram Agram
2011 Dinamo Zrinjevac Agram Agram
2010 Dinamo Zrinjevac Dinamo Zrinjevac Dinamo Zrinjevac
2009 Dinamo Zrinjevac ASK Split Dinamo Zrinjevac
2008 Dinamo Zrinjevac Dinamo Zrinjevac Dinamo Zrinjevac
2007 Dinamo Zrinjevac Dinamo Zrinjevac Mladost
2006 Dinamo Zrinjevac Dinamo Zrinjevac Mladost
2005 Dinamo Zrinjevac Dinamo Zrinjevac Zagreb
2004 Dinamo Zrinjevac Dinamo Zrinjevac Zagreb
2003 Mladost Mladost Mladost
2002 Mladost Mladost Mladost
2001 Zrinjevac* Kvarner Autotrans** Zrinjevac*

*Zrinjevac = Dinamo Zrinjevac 

**Kvarner Autotrans = Kvarner Rijeka

Svaka čast Agrameri i Agramerke!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook