Statistika

Novi napredak i na internetu: Posjećenost, demografija i ostala tehnologija na našoj stranici za 2016. godinu

Google analytics Foto: Google Google analytics

Osim napretka u sportskom smislu, evidentan je napredak i na našim internetskim stranicama koji bilježi Google analytics. Pripremili smo općenite podatke o posjećenosti stranice u više stavki, demografske podatke, internet preglednicima, operativnim sustavima i rezolucijama ekrana koje se najviše koriste na našoj stranici.

Kao što napišemo svake godine, nitko ne može sa stopostotnom sigurnošću tvrditi kako su ovi podaci točni, ali vjerujemo kako je Googleova tehnologija jedna od preciznijih po pitanju praćenja raznih podataka vezanih uz web stranice, a jednostavnost i lijep grafički prikaz dodatan su razlog korištenja.

Za uvećani prikaz koristite desni klik miša ili duže zadržite sliku/e na svom tabletu/smartphoneu za dodatno uvećanje.

Osnovi podaci - posjećenost stranice

Usporedno s 2015. godinom, naš broj posjetitelja skočio je sa 29.215 na 45.961 i samim time broj posjeta iz 2015. (74.971 puta) sada je porastao na 95.204. Sami pregledi stranice također su veći, 185.734 koje vidite znatno su veći od broja 165.166. Raduje nas novi porast, pogotovo jer kad se uzme u obzir da socijalne mreže iz godine u godinu preuzimaju jedan dio primata internetskim stranicama, trend je to koji smo mi prihvatili i vodimo se njime.

Demografski podaci - Države

Bitno je napomenuti kako "(not set)" slobodno možemo pribrojiti Hrvatskoj, rekli smo na vrhu teksta kako je Analytics najbolji za praćenje ovakvih podataka, ali ne uspijeva 'uhvatiti' svaki podatak, praksa je da se ta rubrika pribrojava matičnoj zemlji. Što se samih rezultata tiče, više nego logično je vidjeti Hrvatsku kao zemlju iz koje nam dolazi skoro 90% posjeta, a ostalih 10% ide ostatku svijeta. Skoro pa identično rezultatima iz 2015. godine.

Demografski podaci - gradovi u Hrvatskoj

Logično je da se zagrebački klub prati iz istoimenog grada, a veseli kako nas prate i ostali veći, ali i manji gradovi.

Preglednici (eng. browseri)

Google Chrome potvrđuje nadmoć, a mobilni preglednici i dalje napreduju i rastu iz godine u godinu.

Operativni sustavi

Tu se dogodio najveći obrat koji nam sugerira kako je mobilni svijet preuzeo glavnu i vodeću riječ. Naše stranice su responzivne i u velikoj većini prilagođene različitim rezolucijama tako da nama ne igra preveliku ulogu. Zanimljivo je to zapravo da posjećenost preko Windowsa je neznatno pala, ona je slična postotku iz 2015. godine, ali Android je taj koji je napravio napredak za 2/3 naspram prošlogodišnjeg broja. Što se Microsoftovog operativnog sustava tiče, vrijedi istaknuti kako Windows 7 je u padu, a Windows 10 se polako približava.

Razlučivost zaslona (rezolucija)

Rezolucije samo potvrđuju tezu kako desktop računala više nisu jedino sredstvo pregledavanja naše, ali sigurno i ostalih stranica.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook