Statistika

Najvrijedniji rezultat po WA tablicama u 15 GODINA kluba ostvarila je ANA ŠIMIĆ! Njezin rezultat sada iznosi...

Ana u najnovijoj reviziji do još većeg broja bodova Foto: Renato Branđolica/AK Agram Ana u najnovijoj reviziji do još većeg broja bodova

U razdoblju od 2008. do 2022. godine najveću vrijednost rezultata po kriterijima Svjetske atletike (World Athleticsa, nekadašnjeg IAAF-a) u našem klubu ostvarila je Ana Šimić.

Naša trostruka olimpijka, nekadašnja europska bronca, srebrna u jednoj sezoni Dijamantne lige, a i pobjednica Mediteranskih igara pridružila nam se 2016. godine i u istoj ostvarila najbolji rezultat koji je u njenoj dugačkoj karijeri ujedno i 5. najbolji ostvareni skok.

Radi se o 24. lipnju i mjestu Bühl (Njemačka) kada se uspješno vinula preko 1.96m što je po tadašnjim bodovnim tablicama vrijedilo 1164 bodova. Spominjemo to u prošlom vremenu jer upravo ove godine su ponovno ažurirane što obično donese bodovne pomake u nekim disciplinama.

Svake godine u sklopu ove statistike ističemo kako je dojam da balans u omjeru kvalitete rezultata nije najkvalitetnije realiziran, ostaje dojam da je isto tako i dalje kod nekih disciplina (ipak bolje od ovih tablica nemamo, i to treba uzeti u obzir). No to zapravo nije tema ove objave niti se odnosi na ženski skok u vis koji je očekivano doživio preinake nakon prethodnih par godina.

Njezin rezultat sad se još više cijeni i bodovno vrijedi čak 1180. Nedaleko i od granice 1200 bodova, ali to je nešto što je po novim tablicama i ostvarila u 2014. (kada je nastupala u statusu bez kluba) preskočivši 1.99m, ujedno i njezin aktualni osobni rekord koji vrijedi 1209 bodova što stvarno zvuči impozantno.

Šimić je nakon 2016. godine čelnu poziciju po ovom kriteriju naše statistike održala i iduće tri sezone, a i u ovim kasnijima kada je čelo 'preuzela' Ivana Lončarek pozicionirala se tik do nje. Tako je u 2021. godini razlika bila samo jedan jedini bod.

Prije njih su te vodeće pozicije pripadale Matei Matošević Hačić, a onda i Yannu Eloi Senjariću.

Ana u ovom trenutku iščekuje prinovu u obitelji što je svakako jedna posebna priča koja je zapravo nemjerljiva sa svime iznad spomenutim. Nakon toga je planiran povratak na stazu, ali do tada koristimo priliku i ovim putem čestitati joj na svim dosadašnjim vrhunskim postignućima te smo kao klub ponosni što je jedan dio njih ostvarila i u našem dresu!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook