Statistika

Deset najgledanijih videa u 2015. godini, YouTube kanal nezaustavljivo napreduje!

Isječci najgledanijih videa Foto: AK Agram (screenshoot) Isječci najgledanijih videa

Nakon sjajne 2014. godine, protekla 2015. godina donijela je još bolje rezultate za naš YouTube kanal i postavljene su ponovno neke odlične brojke.

Za uvećani prikaz kliknite desnim klikom miša na sliku i odaberite opciju "Otvorite sliku" (preko mobitela/tableta zadržat dodir na sliku i ista opcija).

Osnovno

Nakon i 2014. i 467 prenesenih videozapisa, u 2015. godini smo prenijeli čak njih 572!

Sveukupno ste gledali naše videozapise 194.269 puta! U usporedbi s 2014. godinom, velik je to porast, radi se o više od 55 000 pregleda i porasta od skoro 30%! Jasno je da uspon neće biti vječan, ali veseli nas da smo ovu godinu još jednom postavili nove standarde.

Uvijek je zanimljiv sljedeći podatak, vezan uz procijenjeni broj odgledanih minuta (videozapisa). Vremenski to iznosi 305 566 minuta. Pretvorbom jedinica možemo napisati da su se u godini videozapisi gledali malo više od 212 dana! Ponovno više naspram 2014. kada se gledalo 162 dana.

U omjeru sviđanja/nesviđanja videa pobjedu uvjerljivo odnosi opcija „Sviđa mi se" s 525 klikova naspram 16 klikova kod „Ne sviđa mi se". Broj pretplatnika i dalje raste, uz prošlogodišnjih 117 stigla je 'nova tura' od 127 i sa još onim prvotnim iz prijašnjih godina sveukupno sad imamo 341 pretplatnika ili 'subscribera'. Preporučujemo svima da se pretplaćuju jer su materijali uvijek dostupni prvo na kanali pa ih dijelimo ostalim putevima (web, socijalne mreže...). Presretni smo sa novim rastom, trudit ćemo se i u budućnosti privući što veću pažnju.

Datum kada su se najviše gledali naši videozapisi je 23. lipnja (2393).

Države

Hrvatska je (naravno) uvjerljivo vodeća po broju posjetitelja, brojač je 'stao' na 207.845 pregleda i zato je uvijek zanimljivo pogledati situaciju kod ostalih zemalja.

 

Demografija

I ovaj puta su nam dostupni demografski podaci, ali pritom ćemo ponovno napomenuti kako je njihova vjerodostojnost upitna s obzirom na to kako podaci uneseni prilikom registracije uvijek upitne točnosti.

 

Deset najgledanijih videa u 2015. godini

1. 200m [M], FINALE, Bruno Penezić - Europski olimpijski festival mladih 2015 

Preko 2000 pregleda (2038) doživio je ovaj video, naravno kako je hrvatsku sportsku (ili barem atletsku) javnost zanimao novi senzacionalni Penezićev nastup, ali isto tako, Francuzi su pohrlili pogledati svog pobjednika s obzirom da čak 60% posjete dolazi iz ove države. 

2. Ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu 2015 

Osim novog osvojenog ekipnog naslova, ovaj video bio je I. dio svojevrsne "Vrbovečke trilogije" s obzirom na tri krosa (ekipno, pojedinačno i balkansko) koja su se održavala u Vrbovcu, naravno uz vaše domaćine (ili barem jednog). Drago nam je da su svi ti isječci stopljeni u jedan video našli svoju publiku, točnije 1967 prikaza.

3. 800m [M], FINALE, Marino Bloudek - Europski olimpijski festival mladih 2015 

Najveći uspjeh Hrvatska na EYOF-u doživljava upravo u atletici zahvaljujući fantastičnom Marinu Bloudeku, utrka čiji prijenos nije bio na internetu, ali mi smo vam osigurali snimku neovisno o tome. Pregledana je 1473 puta, inače jedan od videa koji se po prosjeku najviše u cjelosti gledao. 

4. 400m [M], FINALE, Sven Cepuš - Europski olimpijski festival mladih 2015 

Sven Cepuš u svom prvom velikom međunarodnom finalu imao je što za pružiti, a video je gledan 1397 puta, pretežito iz Bjelorusije (62%) pa zatim i Hrvatska, naravno.

5. 100m [M], KVALIFIKACIJE, Bruno Penezić - Europski olimpijski festival mladih 2015 

Kada mlađi junior u svojoj prvoj godini staža istrči utrku bržu od 11 sekundi, teško je ostati ravnodušan. Broj prikaza videa je 1295, s naglaskom na preglede iz više od polovice pregleda iz Hrvatske.

6. 1500m [M], DESETOBOJ - Svjetsko prvenstvo za mlađe juniore i juniorke 2015 

Video u kojem smo željeli izraziti respekt prema mladom hrvatskom višebojcu Trpimiru Širokom iz Zagreb-Ulixa pregledan je čak 1168 puta, a čak 80% pregleda dolazi iz Litve.

7. Skok u vis [Ž], FINALE - Svjetsko prvenstvo za seniore i seniorke 2015 

Blanka Vlašić ispisala je jednu od najljepših sportskih priča u hrvatskoj povijesti, video je pregledan više od 1000 puta (1011, točnije). Pretežita dominacije korisnika iz Hrvatske i čitave ove regije.

8. Kugla [M], FINALE - Europsko prvenstvo za mlađe seniore i seniorke 2015 

Lijepo da se poklopilo da ispod Blanke ide još jedan Splićanin, Filip Mihaljević također je ispisao jednu povijest u posljednjoj seriji nakon što nije bio ni na postolju. Snimak hica vrijedan zlatnog odličja je pregledan 973 puta, ostalo je povijest.

9. 800m [M], KVALIFIKACIJE, Marino Bloudek III. skupina - Europski olimpijski festival mladih 2015 

Da bi došli do finala potrebna je barem jedna kvalifikacijska utrka, Marinov put do tamo pregledan je 918 puta.

10. 60m prepone [Ž], POLUFINALE - Europsko prvenstvo u dvorani za seniore i seniorke 2015 

Sve je nekako bilo u duhu lijepih prošlosezonskih lijepih sportskih priča, a tu svakako spada Andrea Ivančević iz Zagreb-Ulixa, kasniji pad u polufinalu na Svjetskom prvenstvu (otvorenom) nije nipošto mogao umanjiti takav dojam. Broj prikaza videa je 865.

Napomena svake godine je kako ovih deset najgledanijih videozapisa nemaju jednake uvjete - neki su objavljeni ranije, neke kasnije. No to je sve samo statistika i brojke koje su tu da posluže isključivo kao zanimljiva i trivijalna stvar.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook