Vijesti

Počinje REKREATIVNA ŠKOLA TRČANJA za odrasle

Vizual Vizual

Atletski klub Agram u svoj bogati program ponuda uvodi i mogućnost treninga za sve osobe željne trčanja! Upisi su u tijeku te vas sve pozivamo da postanete dio najboljeg atletskog kluba Hrvatske!

Isto tako, za razliku od većine škola trčanja u našoj ponudi je prisutna i mogućnost treniranja na samoj atletskoj (tartanskoj) stazi uz okolne nasipe i putove za trčanje.

Termini treninga (počinju od 6. listopada): Utorak i četvrtak u 19:30h te subota u 9h. Mjesečna članarina: 200kn.

Kontakt osoba: Ljiljana Ćulibrk (098 862 555/Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.). Asistent u provedbi treninga: Filip Bošnjak.

Izgled pojedinačnog treninga u prosječnom trajanju od 60 minuta:

  • Pripremni dio (10-15 min): Temperiranje kroz vježbe na mjestu i u kretanju (skipovi, startovi, osnovna tehnika disanja i sl.), dinamičko istezanje, vježbe globalne tonizacije s relativnim opterećenjem (iskoraci, čučnjevi, trbušnjaci, itd.)
  • Glavni dio (30-40 min) : Trčanje na srednje i duge pruge u početku intervalno ili koristeći metodu Fartleka, a kasnije kontinuirano ovisno o napretku pojedinca i njegovim mogućnostima (nakon usvojene tehnike trčanja i dovođenja fitnessa na razinu mogu se okušati i u ostalim disciplinama ili granama koje atletika kao kraljica sportova nudi).
  • Završni dio (10-15 min): opuštanje (rastrčavanje) i statičko istezanje

Program treninga i trčanja primjeren je (prilagođen) trenutačnom stanju treniranosti pojedinca.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook