Ostalo

Zvuči nestvarno: Hrvatska 7. najuspješnija zemlja u atletici na Olimpijskim igrama

Olimpijske igre 2016. Foto: rio2016.com Olimpijske igre 2016.

Muški maraton spustio je zavjesu na atletiku na Olimpijskim igrama u Rio De Janeiru. Bez ikakve sumnje, Hrvatska će ih imati po čemu pamtiti.

Počevši od OI sveukupno, 10 medalja (5 zlatnih, 3 srebra i 2 brončane) je najbolji učinak hrvatskih sportaša ikad i statistički je to 17. mjesto u poretku medalja što je hvalevrijedan uspjeh. 

Čestitamo svim osvajačima (Sandra Perković, Sara Kolak, Blanka Vlašić, Martin i Valent Sinković, Damir Martin, Josip Glasnović, Šime Fantela i Igor Marenić, Tonči Stipanović, Filip Hrgović i hrvatski vaterpolisti) na osvojenim odličjima, kao i svim sportašima koji su izborili svoj nastup na natjecanju.

Često se spominje i sigurno je fraza pomalo izlizana (ali od neke od njih su takve jer se naprosto moraju i trebaju ponavljat, sportaši to zaslužuju!), sam nastup nije malena stvar već samo suprotno. O finalima i osvojenim odličjima nećemo ni pisati, kakav je to tek doseg.

Posebno među spomenutim medaljašima moramo istaknuti hrvatske atletičarke, Perković, Kolak i Vlašić koja su sa svojim medaljama na službenoj tablici medalja u atletici pozicionirali Hrvatsku na senzacionalno i fantastično 7. mjesto! U imaginarnom europskom poretku to zvuči još bolje, radi se o 2. mjestu!

Nećemo ni nabrajati koje su sve države ostale iza Hrvatske, ali ćemo reći kako je broj država na atletici u OI bio 200!

Općenito je cjelokupno gledajući nastup svakog hrvatskog atletičara ili atletičarke bio u najmanju ruku korektan, ne sumnjamo da je hrvatskih veličanstvenih 10 dalo u ovom trenutku najbolje u skladu sa formom. Čestitke idu i aktualnom vodstvu Hrvatskog atletskog saveza. Slika za sjećanje (na posebno otvaranje slike dobit će te još veću rezoluciju):

 

Tablica medalja, Atletika Olimpijske igre 2016

I na kraju, bilo bi lijepo da država i nadležne institucije unutar nje vrate svim ovim sportašima što oni daju državi. Uz čast svim ostalim resorima, sport je ipak najbolja promocija države. Svi ti ljudi zaslužuju još bolje, i više. Kao i uvijek, vrijeme će dati odgovor na spomenutu temu.

Do tada, uživajmo u hrvatskim uspjesima i sumiranju ovih Olimpijskih igara za sjećanje!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook