Ostalo

Započinje udarni tjedan: Balkansko prvenstvo, 'Hanžek', finale Dijamantne lige, mlađeseniorsko prvenstvo Hrvatske...

Zadnja faza 'ušminkavanja' stadiona na Mladosti Foto: AK Agram Zadnja faza 'ušminkavanja' stadiona na Mladosti

Rujan ove dugačke atletske sezone počinje zaista aktivno. Nakon domaćeg uvoda s regionalnim natjecanjem kao što je HALS, odmah na početku tjedna imamo na rasporedu Balkansko prvenstvo za seniore i seniorke koje će se održavati istovremeno kada i 69. izdanje Hanžekovićevog memorijala, ujedno i posljednji IAAF World Challenge.

Preciznije rečeno, 'Balkanci' kreću ranije s obzirom na satnicu koja sugerira već i jutarnji program natjecanja (višeboji). U međuvremenu se pojavila i prva verzija liste prijavljenih koja nam donosi ponovno niz sjajnih međunarodnih utrka što je očekivano s obzirom na to da je ovo ujedno i posljednji rok za ispunjenje norme Svjetskog prvenstva u Dohi. 

Situacija se ovdje po pitanju nastupa naših članova i članica nije mijenjala i očekujemo nastupe Matea Ružića, Jakova Vukovića, Filipa Mrčića i Petra Bratulića kroz ovaj ponedjeljak i utorak.

Isto vrijedi i za novo međunarodno izdanje mitinga u Zagrebu koji će ove godine po posljednji puta obitavati u svojstvu IAAF-ove "World Challenge" serije koja odlazi u povijest i trebala bi biti zamijenjena "(IAAF) World Athletics Tourom" (ima još sličnih imena s varijacijama, nije još službeno ništa određeno) i jedino što nas u ovom trenutku ne veseli je sugestija ne sjajnih vremenskih uvjeta i isto takve staze, ali ovo drugo je posebna tema za neki drugi put.

I ovdje je već objavljena preliminarna startna lista koja može doživjeti još sitnih promjena, ali ne bi trebalo biti ništa drastično. Vidljivo je kako su se ponovno neke discipline sjajno 'napunile' i pojačale te se nadamo kako će prava atletska publika znati i cijeniti spomenuto.

Prvo uzbuđenje već slijedi u ponedjeljak kada je na rasporedu bacanje kugle na tzv. "Fontanama", a onda u utorak slijedi ono prvo natjecanje gdje također bi trebali nastupati naši članovi - Alen Kolar, Jakov Raguž, Luka Dubajić, Filip Svalina i Ivana Lončarek

Kao što je vidljivo, početak tjedna je zaista bogat, a slično će biti i u njegovom kraju, prvo nam u petak u Bruxelessu u 2. djelu finala DIjamantne lige nastupa Ana Šimić nešto prije 20h te ju očekuje sjajna konkurencije i natjecanje. I na kraju, za vikend se u Rijeci održava državno prvenstvo za najbolje mlađe seniore i seniorke.

Puno sreće i uspjeha našima na velikim natjecanjima!

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook