Ostalo

Vrijeme promjena: IAAF ukinuo Svjetsko mlađejuniorsko prvenstvo

Nairobi (Kenija) će biti domćini posljednjeg SP do 18 godina Foto: athleticskenya.or.ke Nairobi (Kenija) će biti domćini posljednjeg SP do 18 godina

Prije mjesec dana, po završetku Olimpijskih igara, održalo se vijeće Svjetske atletske federacije gdje je donesen niz odluka među kojima je svakako glavna vijest ukidanje Svjetskog prvenstva za mlađe juniore i juniorke (do 18).

Objašnjenje je kako će sada fokus biti usmjeren na razvitak kontinentalnih natjecanja. Dakle, ovo ne znači i kraj novoosnovanog Europskog mlađejuniorskog prvenstva, već zapravo početak. 

Radi se o odluci koja se kroz godine može promijeniti i ovo nije nužno apsolutni kraj natjecanja, ali u ovom trenutku jest. Samim time Nairobi i Kenija će zaključiti serijal ovog natjecanja koje će se iduće godine održati u svom posljednjem, 10. izdanju.

Od ostalih zanimljivosti vrijedi istaknuti kako su miješane štafete očiti hit i budućnost. Naime na Svjetskom prvenstvu u krosu (2017) dodana je štafeta takvog tipa.

Disciplina 4x400m mix je tu posebno ispromovirana, nakon Prvenstva Hrvatske u štafetama, iduće godine i Svjetsko prvenstvo u štafetama će imati istu disciplinu, a 2018. za Kontinentalni Kup u Ostravi također je uvedena ova varijanta trčanja štafete sa 2 muškarca i 2 žene.

Na istom natjecanju neće biti više disciplina 5000m. Ostajemo u 2018., na Svjetskom prvenstvu u polumaratonu bit će uvedena dodatna utrka, uskoro će se odabrati između 1 milje ili 5km. 

Od ostalih stavki tu je kalendar, ali to nećemo sad posebno navoditi i izdvajati već sve možete pogledati u linku ispod članka.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook