Ostalo

VIDEO: Predstavljamo velika pojačanja prijelaznog roka - IVANA LONČAREK

Ivana Lončarek Foto: Pixsell Ivana Lončarek

Jedna od zvijezdi prijelaznog roka, Ivana Lončarek, od 1. siječnja u 2019. godini i službeno je postala našom novom članicom.

Ponajbolja hrvatska preponašica zadnjih je 12 godina izrazito prisutna na međunarodnoj sceni, od nastupa na Svjetskom mlađejuniorskom prvenstvu i Europskog olimpijskog festivala mladih (brončana) kroz Svjetska i Europska juniorska prvenstva, Europska mlađeseniorska prvenstva, Mediteranske Igre, Univerzijadu pa sve do Europskog prvenstva na otvorenom, a i u dvorani.

U 2018. bila je i na Svjetskom dvoranskom prvenstvu te možemo sumirati kako je zapravo bila na praktički svim najvećim međunarodnim natjecanjima. Sada u toj bogatoj sportskoj biografiji ostaje dobiti Svjetsko prvenstvo na otvorenom i naravno - Olimpijske igre.

Osim 3. mjesta na EYOF-u vrijedi istaknuti finala na mlađejuniorskom SP (5.), mlađeseniorskom EP (7.), Univerzijadi (7.) i sad pod zadnje Mediteranske igre gdje je bila i najbliže novoj medalji kao četvrtoplasirana.

U kontekstu regionalnih natjecanja poput Balkanskih prvenstava radi se osvajačici najsjajnijih odličja i na otvorenom i u dvorani, a kada su domaća natjecanja u pitanju, višestrukoj prvakinji Hrvatske u različitim disciplinama (100m, 100m prepone, 4x100m, 400m prepone...).

U svojoj primarnoj disciplini 100m prepone aktualni osobni rekord joj je 13.09, a u dvorani 60m prepone najbrži rezultat joj je 8.06. Od ostalih disciplina najnoviji osobni je na 'glat' 60m od 7.50, a na otvorenom nešto stariji osobni rekordi su joj na 100/200m 11.98/24.25 što i nije puno trčala ovih godina.

Zanimljivo je još više otići unatrag u prošlost tj. desetljeće prije gdje na 400m stoji 58.49 kao i 1:00,23 na 400m prepone.

Ono što posebno veseli je da unatoč nizu nabrojanih stvari Ivana ima zapravo samo 27 godina i u naš klub dolazi kao vrhunska atletičarka koja zapravo tek sada dolazi u prave atletske godine te uz njezin neosporivi voljni moment i visoku razinu motivacije, trebamo biti optimistični i veseliti se njezinim nastupima u sezoni 2019. i dalje.

Dobro nam došla i sretno!

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook