Ostalo

Velike vijesti iz HOO-a, Mateša i Čop smijenjeni uz oproštajno pismo, najavljen zaokret: "Počinjemo ulagati u atletiku"

Logo HOO Foto: HOO Logo HOO

Nakon niza opravdanih kritika, primjedbi, prijedloga, čini se da je Hrvatski olimpijski odbor shvatio da su godinama šikanirali atletiku, kraljicu sportova koja im je toliko toga dobroga dala i još uvijek im daje, dok se oni ne mogu pohvaliti istom uzvraćenom mjerom.

Ne znamo točno što je dovelo do ovakvih potresa u HOO-u, iz tog razloga prenosimo oproštajno pismo svih onih koji sudjeluju u masakriranju atletike. Danas je poslano na sve atletske klubove diljem Hrvatske.

"Poštovani,

želim vas obavijestiti da smo današnjim danom nečasno razriješeni časnih dužnosti koje smo prema našem skromnom, ali uvaženom mišljenju, fantastično obnašali svih ovih godina. Dobro, možda je bilo nekoliko propusta... Ali tko radi, taj i griješi.

Priznajemo, nismo bili pošteni prema atletici. Ali samo malo, ne puno.

Priznajemo, godinama smo bili prisutni, glasni i u prvim redovima čestitanja kada se ostvare dobri rezultati, busali se u prsa, a u njihovom ostvarenju naš doprinos nije bio takav.

Priznajemo, kupili smo već ulaznice za dvoranska prvenstva Hrvatske u Beogradu...

Priznajemo, primali smo u članstvo sve i svašta od sportova, nesportova, izmišljotina i neizmišljotina, ali morate nas shvatiti, jedino tako vladajući ostaju na vlasti. Divide et impera.

Priznajemo, Wushu nam je uvijek bio draži od atletike, iako fakat na kraju nemamo pojma što je to uopće. Bili smo jednom i na treningu toga, ali ništa nismo skužili. Ali da nas ne bi krivo shvatili, volimo Kineze. Jako.

Priznajemo, odobrili smo nove kategorizacije i još niz pravilnika, iako stvarno nemamo pojma o čemu se tu zapravo radi. Pročitali smo prve dvije stranice, ostalo nam je bilo previše. Onda smo još par drugih dokumenata napravili pa možemo to tumačiti kako mi to želimo. Shvatite nas, tko će to sve čitati u ovo vrijeme digitalizacije...

Priznajemo, razvojne programe smo napravili tako da na(m) kraju ostane dovoljno novaca za bitnije stvari u životu od sporta. Jer nitko ne traje vječno, osim možda... hm.

Priznajemo, Sportsku televiziju jedino smo gledali kad bi slučajno stisnuli tipku na daljinskom. Jednom se dogodilo i nikad više. Ima li tamo uopće sporta ili je toj televiziji dano krivo ime?

Priznajemo, mislili smo da se slogan "Citius, Altius, Fortius" (Brže, više, jače) odnosi samo na službene puteve predsjednika i da zato mora obići što više država tijekom godine tako da kad bude problema da može biti nedostupan. Put oko svijeta ne traje 80 dana, to je samo u knjigama. Nije nas to smetalo.

Priznajemo, nismo lajkali Facebook stranicu Hrvatskog kluba olimpijaca.

Priznajemo, cilj do kraja naših mandata nam je bio povećati administraciju u HOO, tako da na kraju desetljeća bude više administrativaca nego sportaša. Nismo uspjeli.

Priznajemo, nadamo se da će Matija Jakopović vječno ostati zarobljen u Vrbovečkom bunaru.

Priznajemo, mislili smo da će HOO biti dio Tim's teama. Jako smo tužni radi toga.

Ima toga još, ali to je još sitnije od ovih malih greškica koje smo sad nabrojali. Vidite i sami da se radilo o čistim pretjerivanjima.

Sportski pozdrav,

Svi mi koji smo krivi"

U međuvremenu se neslužbeno pojavila informacija su se na inicijativu vladajućih htjele progurati "Prvoaprilske šale" kao novi sport i ekspresno ga predložiti MOO za kategoriju olimpijskih sportova.

No ipak, HOO je od naše samostalnosti uvijek bio najviše nevladino nacionalno sportsko tijelo i jedna ozbiljna organizacija koja za svaku svoju odluku i poteze nudi logične razloge i čvrste argumente.

Ako to možda nije bio slučaj kada se radi o našem sportu, i to gotovo svaki put u posljednje vrijeme, uopće ne sumnjamo da se radi o nenamjernoj pogrešci i čistoj slučajnosti. Jednom je slučajno, a i 1000. put isto tako.

Ono što nije slučajno, ova je vijest, a koliko je prvoaprilska, toliko je zapravo i žalosna. Da se bar možemo nasmijati...

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook