Ostalo

Milan Vitasović (1952. - 2016.)

Milan Vitasović u Puli na Zimskom PH Foto: AK Agram Milan Vitasović u Puli na Zimskom PH

Tužne vijesti stižu nam iz Istre, hrvatska atletika danas je osiromašena za još jednog velikog atletskog djelatnika, preminuo je trener iz AK Istra Pula, Milan Vitasović.

Prije trenerskog staža stariji poznavatelji zasigurno ga se sjećaju i kao sjajnog atletičara. Podsjetimo, bio je prvak Jugoslavije i pobjednik tadašnjeg Kupa na 3000m zapreke te reprezentativac države.

Osim domaćih (regionalnih) uspjeha na međunarodnoj sceni pamti se finale Kupa Europe u Leipzigu 1975. godine. Posebno impresivan je onaj podatak kako je u 2016. godini i dalje među najbržih 10 hrvatskih atletičara na 3000m zapreke.

Točnije, radi se o rezultatu 8:46,6 iz Zagreba, iz 1975. godine.

Poseban uzlet u posljednje vrijeme doživio je sa svojim klubom, a tu se ne radi samo o praznim riječima čemu svjedoči aktualni podatak kako ga je krajem 2015. sportska zajednica Grada Pule nagradila priznanjem za dugogodišnje vrhunske sportske rezultate. 

I sam je isticao 2015. godinu gdje su njegovi atletičari i atletičarke postizali i nizali velike uspjehe za svoj klub. Njegova zasluga u cijeloj toj priči nesumnjivo je bila velika te se s razlogom veselio ovoj sezoni u kojoj se nastavilo u sličnom ritmu s obzirom na lijepu generaciju koja je stvorena.

Nažalost, kratka i teška bolest zaustavila ga je u daljnjem radu i nadogradnji uspješne sportske priče. Pamtit ćemo ga kao jednog uvijek ambicioznog, ali i strastvenog te pasioniranog ljubitelja kraljice sportova i trenera. Bez ikakve sumnje, atletici je bio apsolutno posvećen i ostavio velik trag.

Ujedno i ovim putem svi iz našeg kluba izražavamo sućut njegovoj obitelji, djelatnicima AK Istra Pula te svim njegovim atletičarima i atletičarkama. 

Iza sebe ostavlja puno talenata i kvalitetnih mladih sportaša za koje se nadamo da će ispuniti sve ono što je on, ne sumnjamo, htio i za njih.

Prema dobivenim informacijama, vrijeme sprovoda je u 11h, 3.9 (subota) u Puli.

Počivao u miru.

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook