Ostalo

Kako izgleda kalendar dvoranskih natjecanja u 2020. godini?

Hrvatski atletski savez Foto: HAS Hrvatski atletski savez

Nakon što je početkom 12. mjeseca iz Hrvatskog atletskog saveza objavljen preliminarni kalendar natjecanja za sezonu 2020., ovih dana je stigla njegova nova verzija s organizatorima istih.

Vrhunac dvoranske sezone je Svjetsko prvenstvo

Iako će tu sigurno biti još određenih korekcija, počevši od natjecanja koja još traže svoje domaćine (počevši od onih najvažnijih u ovom trenu, a to su Dvoranska pojedinačna prvenstva za mlađe seniore i seniorke te juniore i juniorke, prva dva natjecanja u 1. mjesecu), može se jasno vidjeti kako je ova postavka natjecanja u nekim stvarima nešto drugačija od prošlogodišnje.

Ništa neočekivano, nastavljen je dobar trend u kojem se stvari određuju prema velikim ili najvećim međunarodnim natjecanjima.

Neosporivo je najveći vrhunac Svjetsko dvoransko prvenstvo koje je ove godine pozicionirano u dalekoj nam Kini (Nanjingu) i to sredinom ožujka (13. - 15.3.).

Novo međunarodno dvoransko natjecanje uz Balkanska

Od ostalih međunarodnih dvoranskih natjecanja standardno su nam tu Balkanska prvenstva za seniore-ke (15.2.) i juniore-ke (9.2.) prema kojima su domaća natjecanja postavljena tako da će izbornici imati vremena za što kvalitetniji odabir reprezentacije.

Što se njezine brojnosti tiče, za očekivati je nešto slično kao prošle godine, 15-20 atletičara i trenera, sukladno kvotama Balkanske federacije koja inače neumoljivo raste, tako se za iduću godinu priključila Austrija.

Zanimljiva novost je tzv. tromeč između Hrvatske, Slovenije i Srbije koji će se ove godine održati u Novom Mestu, a termin je nešto raniji, 22.1 u srijedu.

Na papiru, seniorima bi ovo moglo biti korisno natjecanje za uvod u sezonu, a ujedno je to i prilika da se probaju dobiti nova lica u reprezentacijama. Što se tiče samih pravila, za sada službene dokumentacije nema pa možemo nagađati kako bi limit mogao biti 2 atletičara-ki po disciplini iz jedne reprezentacije, a treba vidjeti hoće li biti uzrasnog limita.

Konkretnije, seniori i mlađi seniori ne bi trebali biti upitni, a možda za ove mlađe dobne kategorije (juniori ili mlađi juniori) budu dodatne restrikcije. U svakom slučaju, vjerujemo da bi u budućnosti ovo moglo postati i svojevrsno tradicionalno natjecanje sada kada sve tri države konačno imaju (barem) jednu kružnu dvoranu. Zasad.

Od ostalog sigurno će biti i ostalih mitinga, počevši od Beča i ostalih lokacija gdje hrvatski atletičari i atletičarke redovito sudjeluju. U Zagrebu je izgledan onaj tradicionalni - Otvoreno prvenstvo Zagreba (19. veljače).

Domaća dvoranska natjecanja svaki vikend

Domaća dvoranska natjecanja 18.1 započinjemo mlađeseniorskim PH i kroz svaki tjedan nastavljamo dalje s juniorima (25.1.), seniorima (1.2.), kadetima/mlađim kadetima (razdvojeno na subotu i nedjelju 8. i 9.2.), mlađim juniorima (16.2.) te završavamo dvoransku domaću sezonu višebojima 22. i 23.2.

Naš klub bi kao i prošle godine ponovno trebao organizirati mlađejuniorsko dvoransko prvenstvo Hrvatske.

Sigurno nas očekuje još jedna zanimljiva dvoranska sezona u kojoj svima želimo što više uspjeha!

Od nama najznačajnijih domaćih i međunarodnih natjecanja istaknimo:

18.01.

Subota

Prvenstvo Hrvatske u dvorani, ml. seniori-ke (U23)

Zagreb

22.01.

Srijeda

SLO-CRO-SRB dvorana, seniori-ke

Novo Mesto (SLO)

25.01.

Subota

Prvenstvo Hrvatske u dvorani, juniori-ke (U20)

Zagreb

01.02.

Subota

Prvenstvo Hrvatske u dvorani, seniori-ke

Zagreb (DZ)

08.02.

Subota

Prvenstvo Hrvatske u dvorani, kadeti-kinje (U16)

Zagreb (MZ)

09.02.

Nedjelja

Prvenstvo Hrvatske u dvorani, ml.kadeti-kinje (U14)

Zagreb (MZ)

09.02.

Nedjelja

Prvenstvo Balkana u dvorani, juniori-ke (U20)

Istanbul (TUR)

15.02.

Subota

Prvenstvo Hrvatske u dvorani, ml. juniori-ke

Zagreb (AGR)

15.02.

Subota

Prvenstvo Balkana u dvorani

Istanbul (TUR)

19.02.

Srijeda

Otvoreno prvenstvo Zagreba u dvorani

Zagreb (ZAS)

22.-23.02.

Subota-nedjelja

Prvenstvo Hrvatske u višebojima u dvorani

Zagreb (ZAG)

13.-15.03.

Petak-nedjelja

Svjetsko dvoransko prvenstvo

Nanjing (CHI)

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook