Ostalo

Humanitarna utrka za MLADENA RUSMIRA

Humanitarna utrka naziva "Mladene, probudi se!" datum održavanja ima za 2.7. (ponedjeljak) u 18:30h.

Prenosimo dobivene informacije od strane organizatora AK Žumberak:

"Mladen Rusmir bio je veseo mladić koji je završio srednju elektrotehničku školu i pravio planove za nastavak studija. Položio je vozački, imao djevojku i bio pun života. Jednoga dana dok je išao na posao doživio je prometnu nesreću kada ga je autobus udario u zadnji kraj auta. Nakon tri dana u bolnici došao je k svijesti, međutim glavobolja se pojačavala iz dana u dan i jedanaestog dana pao je u komu. Nakon određenog vremena otvorio je oči, ali nije mogao govoriti niti se micati.

Sada u svojoj 40-toj godini života već 19-tu godinu leži u krevetu, u budnoj komi, potpuno nepokretan, očima pokazuje da je svjestan, trepne za pozdrav i ponekad nas prati pogledom te uputi pokoji smiješak. Potrebna mu je pomoć i njega 24 sata. Mama Đurđica i teta Draženka danonoćno su uz njega, hrane ga putem želučane sonde i dijelom na usta, njeguju ga, okreću svaka dva sata, a po potrebi i češće i nadaju se da će se jednoga dana probuditi i stati na svoje noge.

Tata je umro od infarkta prije 10 godina. Sve potrebno za Mladena osigurava mama od skromnih zajedničkih primanja. Potrebna mu je posebna prehrana, dodatni lijekovi i vitamini, higijenske potrepštine (pelene i podmetači – nedostatna količina preko HZZO) te druga ortopedska i tehnička pomagala. Obskrbljen je s medicinskim krevetom s mogućnošću podešavanja visine i položaja.

Za šetnju u prirodu koristi neurološka invalidska kolica. Međutim, neophodna su mu invalidska kolica za vertikalizaciju radi prevencije kontraktura i dekubitusa, te poboljšanja cirkulacije.

Nažalost stara su dotrajala, a takva kolica ne odobrava HZZO. Ovom utrkom želimo prikupiti krajnje nužan novac kojim bi pomogli hrabrom Mladenu u liječenju i borbi za život koja traje vec 19 godina i njegovoj obitelji da lakše izdrže ovo vrijeme čekanja na Mladenovo buđenje. Sav prihod od startnine bit će uplaćivan direktno na nedavno otvoren Mladenov račun.

I oni koji taj dan ne mogu trčati mogu dati svoj prilog i mi i obitelj biti ćemo vam puno zahvalni.

Više o utrci (kao i prijavi te još važnije - kotizaciji kao donaciji) potražite na ovom linku.

 

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook