Međunarodna natjecanja

VIDEO: Čukman seniorski doprvak Balkana na 400m prepone, osobni rekordi za Bratulića i Kovačića

Hrvoje Čukman sa medaljom i Svenom Cepušem Foto: AK Agram Hrvoje Čukman sa medaljom i Svenom Cepušem

U Staroj Zagori održao se prvi dan Prvenstva Balkana za seniore i seniorke na kojem su nekoliko zapaženih nastupa ostvarili i naši članovi.

Tako je Hrvoje Čukman na 400m prepone stigao do srebrne medalje i skoro smo dobili novog prvaka nakon prošlogodišnjeg zlata i naslova Yanna Senjarića. Ipak, ovaj puta nešto je brži bio povratnik i nekadašnja svjetska bronca u ovoj disciplini, Emir Bekrić. 

No veseli nova brza utrka i novi najbolji rezultat sezone od 51.16! Sada je to već poprilično blizu osobnog rekorda od 50.92, a tko zna, možda je prilika za to upravo idući vikend na seniorskom prvenstvu Hrvatske. Nakon jedne kraće pauze, Wandu Haber Zelanto ponovno smo vidjeli u istoj disciplini gdje je istrčala 1:02,40 za sveukupno 8. mjesto.

Mateo Kovačić je kao i prošli tjedan stigao do sveukupnog 4. mjesta u poretku discipline 400m, ali zato je istrčao osobni rekord od 47.05 što je novi osobni rekord nakon malo više od 3 godine i tada istrčane utrke od 47.08.

To je jedan od onih dobrih primjera koliko je ponekad potrebno biti strpljiv i uporan, a vjerujemo kako bi i on mogao idući vikend još pomaknuti te granice pa i pronaći utrku bržu od 47 sekundi!

Osobni rekord istrčao je i Petar Bratulić, 5000 metara po prvi puta u životu išao je brže od 15 minuta, točnije 14:54,00. Bila je to pomalo čudna utrka u kojoj se većinu držao zadanog ritma da bi ga odjednom lagano počeo gubiti i onda opet u zadnjem krugu pronašao novo odlično ubrzanje. Samim time dobio je i novu najbržu utrku života.

Blizu nje bila je Katarina Vukančić na 3000m, utrka u kojoj je dosta vremena provela u vodstvu sa željom da nametne i trči u svom ritmu, iako to vodstvo nije zadržala do kraja (utrka se već počela 'lomiti' nešto ranije), ipak nismo vidjeli predaju i bijelu zastavu već utrku brzu 9:46,34 što je na razini osobnog rekorda. 

Osim toga, pripalo joj je 5. mjesto. Vis je nakon finala na juniorskom SP ovdje skakao i Filip Mrčić koji je ponudio razinu skokova za 2.10 metara, a već iduća visina bila je 2.15 što nije išlo. Zaključno je to bilo vrijedno 10. mjesta.

Čestitamo na postignutim uspjesima, okrećemo se drugom danu!

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook