Međunarodna natjecanja

Velika nagrada Grada Fürstenfelda

Hajsok, Bižić, Rožman, Međimorec, Pevec i Kovačić Foto: AK Agram Hajsok, Bižić, Rožman, Međimorec, Pevec i Kovačić

Atletsko hodanje u Austriji ima razmjerno uspješnu povijest, sa seniorskim nacionalnim rekordima znatno boljima nego u Hrvatskoj. Imaju izvrsne veteranske natjecatelje, ali posljednjih godina nešto manje mladih. Ipak, ulažu se znatni napori za razvoj ove grane atletike što uključuje i održavanje prvenstava u svim disciplinama, uključujući i 50 km za seniore i 20 km za seniorke, kao i u svim mlađim kategorijama.

Također i skupina entuzijasta organizira redovito i natjecanja u okviru Hodačkog kupa Alpe-Adria, a na jednom od njih, ove je subote, 12.9. u gradiću Fürstenfeld u natjecanju na atletskoj stazi nastupilo i šestero mladih atletičara iz našeg kluba. Trud organizatora oslikavaju vrijedni darovi za svakog sudionika u „starterskom paketu“, kao i dodatni lijepi pokloni raspoređeni voljom božice Fortune nakon proglašenja pobjednika.

U disciplini 5.000 metara imala je premijeru Aleksandra Stefany Bižić, mlađejuniorska rekorderka u hodanju na 3.000 metara. Uz oprezan nastup, ciljem je prošla u vremenu 29:46,0. Nedugo za njom stigla je i Hana Hajsok (30:02,6), koja je sretna dočekala svoje prvo natjecanje ove godine.

A prvi put u službenom atletskom natjecanju nastupila je Helena Kovačić i bez poteškoća je ciljem prošla za 33:07,7. Time su se djevojke uvrstile u tablice sezone Hrvatskog atletskog saveza i ispunile uvjet za nastup na seniorskom kupu idućeg vikenda u Zagrebu.

Priliku za provjeru forme i tehničke vještine u disciplini hodanja na 3.000 metara imalo je troje naših najboljih kadeta, što su iskoristili za osvajanje velikih pobjedničkih pehara.

Eli Pevec je ciljem prošla za 15:43,7, što je poboljšanje osobnog rekorda za 68 sekundi! Pored pobjede u kadetskoj konkurenciji, ciljem je prošla kao treća od 17 hodačica u svim kategorijama.

Bruno Rožman je ostvario pobjedu, a Maksimilijan Međimorec bio je drugi, obojica u kadetskoj i ukupnoj konkurenciji 9 natjecatelja.

Unatoč kontroliranom nastupu bez rizika diskvalifikacije, postignuti rezultati (14:53,2 za Brunu i 15:28,7 za Maksa) sasvim su blizu osobnih rekorda što znači da tijekom ljeta nisu samo uživali u blagodatima Jadranskog mora i u hladu borova, nego se našlo dovoljno vremena i za treninge.

Njih troje, zajedno s još petero naših članova, očekuje i nastup u hodačkoj utrci finala kadetskog kupa iduće subote u Osijeku.

Čestitke našim atletičarima na uspješnom međunarodnom nastupu!

 

 

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook