Međunarodna natjecanja

Uspješno stigli u Torun: LONČAREK i RUŽIĆ na 36. Europskom dvoranskom prvenstvu!

Ivana Lončarek i Mateo Ružić ponovno na EP u dvorani Foto: Renato Branđolica/EA/AK Agram Ivana Lončarek i Mateo Ružić ponovno na EP u dvorani

Bilo je već poznato i ranije, ali ipak smo željeli pričekati prolazak svih tih mogućih testova na koronavirus koji su po "novom-normalnom" uvjet koji treba zadovoljiti za sudjelovanje na jednom velikom natjecanju kao što je ovo. Dakle, zapravo nije više dovoljno imati samo normu. Tko zna što nas sve na otvorenom čeka...

Tako su nakon višekratnih testiranja u Hrvatskoj naši slično trebali proći i prije samog ulaska u Poljsku i Torun pa u konačnici i tamo.

Sada je to prošlo pa je nastup Matea Ružića i Ivane Lončarek u Areni Torun (bez gledatelja, nažalost) bitno izvjesniji nego prije. Doduše, svaka 4 dana će se raditi testiranja tako da opasnost uvijek postoji, ali vjerujemo da sada više ne bi trebalo biti problema.

Prije svega treba čestitati domaćinima što su se uopće odlučili na organizaciju ovog natjecanja, kao i tamošnjim vlastima koje se očito istoj nisu protivile kao što smo nažalost prošle godine mogli vidjeti suprotan primjer s Francuskom i Parizom kada je jedno izdanje Europskog prvenstva otišlo u nepovrat.

U današnje vrijeme to je podvig, a atletičarkama i atletičarima ipak i jedna nagrada iako je taj ritam testiranja zaista sulud te sportašima koji su podvrgnuti takvim uvjetima zasigurno nije jednostavno.

Natjecanje se održava u terminu od 5. do 7. ožujka, iako će te negdje vidjeti i 4. ožujak da se spominje kada se održava famozni "0. dan " s kvalifikacijskim disciplinama.

Malo i općenite statistike - trebalo bi nastupiti 733 atletičara iz 47 europskih zemalja od čega je 405 atletičara i 328 atletičarki. Naravno, izlaskom startnih lista vjerojatno će taj broj biti malo drugačiji, ali bit će to neznatna razlika.

Ružić počinje 1. dan

Nas će u ovom slučaju više zanimati petak i jutarnji termin od 10:13h kada počinju kvalifikacije na 400 metara gdje nastupa naš Mateo Ružić.

Treći je ovo nastup za njega u jednoj 'olimpijskoj' seriji odnosno kontinuitetu s obzirom na to da je trčao 2013., 2017. i sada 2021. Bude li uspješan vremena za odmor neće biti previše jer već isti dan predviđeno je polufinale od 19:10h.

Zadnja utrku gledali smo upravo prošlu subotu na seniorskom prvenstvu Hrvatske gdje je istrčao i najbolji rezultat sezone kao potvrdu norme (47.57)!

Djeluje kao da ima još prostora za bržom utrkom te mu istu želimo upravo na najvećoj međunarodnoj dvoranskoj pozornici ove sezone s obzirom na to da je već ranije Svjetsko prvenstvo u dvorani otpalo.

Lončarek u kvalifikacijama 60m prepone 2. dan

Ivana Lončarek očekuje nas u prvom djelu drugog dana (subote) tj. od 12:10h na 60m prepone, a s potencijalnim prolaskom u polufinale osigurala bi nastup posljednjeg dana natjecanja u nedjelju.

Sama sezona rezultatski je ponudila različite utrke od kojih je u ovom trenu najbolja ona na Prvenstvu Balkana (8.24), a svi ćemo se složiti kako ostaje dojam da nismo vidjeli još pravu pravcatu Ivaninu utrku od prvog do zadnjeg metra te nema boljeg trenutka nego da se isto dogodi upravo na njezinom 4. Europskom dvoranskom prvenstvu. 

Podsjetimo, u 2019. (Glasgow, GBR) na ovom natjecanju je bila polufinalistica.

Nisu naši članovi jedini sudionici ovog natjecanja, s njom bi tu trebala biti i druga preponašica, Klara Koščak iz Varaždina, a Filip Mihaljević je predviđen u prvom danu kvalifikacija u bacanju kugle.

Za početak svima čestitamo što su uopće u ovim teškim pandemijskim vremenima uspjeli trenirati i izboriti svoj nastup ovdje, a sve ostalo bit će samo još dodatna nagrada!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook