Međunarodna natjecanja

Treća je bila sreća: Rekordni Pravdica u FINALU skoka u dalj na EP do 23! (VIDEO)

Filip Pravdica Foto: Renato Branđolica/EA/AK Agram Filip Pravdica

Jutarnji dio kvalifikacija prvog dana Europskog mlađeseniorskog prvenstva donio je nastupe Filipa Pravdice i Matea Kovačića.

Posebno dobar bio je onaj Filipov u kvalifikacijama skoka u dalj. Uvijek nezgodne za mnoge daljaše, bile su do sad i za našeg člana. No nakon juniorskog SP i mediteranskog do 23 godine, dočekao je Filip svoje treće veliko natjecanje i apsolvirao ga na najbolji mogući način, a to je prolazak u finale i to s osobnim rekordom od 7.61!

Otvaranje je bilo mirno, 7.26 je solidan skok, ali on ne bi jamčio prolazak u finale. Ali zato je u drugoj seriji skočio do 7.61 što možda nije rezultat koji garantira automatske kvalifikacije (7.65), ali u pravilu bude svejedno dovoljno za prolazak dalje, a tako je i bilo.

Išao je i u svoj treći skok, ali nije uspio izvesti željeno tako da ostaje tih sjajnih 7.61 u kvalifikacijama i sad zaista može uživati u finalu koje je na rasporedu sutra od 19h. Sveukupno je imao 8. rezultat kvalifikacija.

Za to vrijeme trčalo se 400m kvalifikacije, 4 skupine u kojoj 3 najbrža idu direktno dalje i još 4 po vremenu. Nažalost među njima neće biti Mateo Kovačić, on je svoju utrku u 3. skupini završio kao šestoplasirani (48.22), a sveukupno je to vrijedno 26. mjesta. Odlično je izgledalo prvih 200m, a poslije je 'nestalo brzine' pa samim time i nešto kvalitetnije završnice.

Čestitamo na postignutim rezultatima, posebno velike pohvale idu našem daljašu Pravdici na sjajnom skoku vrijednom finala!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook