Međunarodna natjecanja

Štefanac nakon povijesnog uspjeha: "Još nisam svjesna da sam europska prvakinja"

Zlatno-(dvostruko)srebrna Laura Štefanac Foto: AK Agram Zlatno-(dvostruko)srebrna Laura Štefanac

Drugo izdanje Europskog juniorskog prvenstva gluhih je iza nas, a na natjecanje se nakon njega osvrnula i nova europska juniorska prvakinja i dvostruka viceprvakinja, Laura Štefanac.

Naravno da je zadovoljstvo prisutno (a kako ne bi i bilo), počevši od bacanja koplja...

"Jako sam zadovoljna sa svojim nastupima. Posebno s onim na koplju jer mi je to glavna disciplina. Osobno sam i očekivala odličan rezultat."

O disku i koplju...

"Disk ne treniram previše i intenzivno, ali medalja je pokazala kako bih ovoj disciplini u budućnosti mogla pridodati više pažnje. Kuglu sam bacala na razini svojih ovogodišnjih rezultata te sam također zadovoljna, ali uvijek može više i bolje. Tome ću težiti i dalje."

Sjajan uspjeh koji je postigla još joj se očigledno nije 'slegnuo'...

"Ne znam, čini mi se da još nisam svjesna kako sam postala europska prvakinja i viceprvakinja."

Svijet gluhih je ponešto drugačiji, kako na natjecanju tako i izvan njega...

"S obzirom na to da sam gluha osoba (s umjetnom pužnicom) za očekivati je da sam se susretala s ostalim gluhim ljudima, ali ovo je prvi put nakon ugradnje umjetne pužnice da se (s)nalazim među njima i pokušavam komunicirati. Preda mnom je sada novi zadatak, a to je probati naučiti znakovni jezik kako bih se mogla što bolje sporazumijevat. Sve skupa mi je to jedno veliko iskustvo i osjećala sam se jako ugodno među njima."

Iduće godine bi se trebalo održati Europsko seniorsko prvenstvo gluhih, ono što je sigurno da...

"Potrudit ću se što bolje spremiti i dati sve od sebe da budem što bolja."

Za kraj su uslijedile zahvale...

"Kao prvo, htjela bih se zahvaliti svom treneru Matiji Jakopoviću koji me je dovelo do ovih uspjeha, kao i AK Agram čija sam članica. Također, hvala Hrvatskom športskom savezu gluhih koji su mi omogućili da nastupam za Hrvatsku i otputujem u Tursku na ovo natjecanje. Na kraju, hvala obitelji i svim prijateljima na podršci!"

Hvala tebi Laura na svim tvojim ostvarenjima u Trabzonu, nastavi li ovako, nema sumnje i straha da nas u budućnosti očekuju nova vrhunska ostvarenja!

  • Natjecanje: Europsko juniorsko prvenstvo gluhih
  • Mjesto: Trabzon (TUR)
  • Datum: 21.-24.8.2014
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook