Međunarodna natjecanja

Štefanac 4. na Svjetskom prvenstvu gluhih!

Laura Štefanac Foto: Renato Branđolica Laura Štefanac

Nakon 'zagrijavanja' u bacanju kugle, jučer je na red došla njena najdraža disciplina bacanja koplja.

Očekivano je tu ostvarila još bolji plasman nakon 7. mjesta i natjecanje u Staroj Zagori završava kao četvrtoplasirana u svijetu! Naravno da uvijek ostaje maleni žal za medaljom, pogotovo s obzirom na poziciju, ali isto tako treba spomenuti kako je do bronce ipak nedostajalo malo manje od 5 metara.

Laura je najdalje u Bugarskoj bacila do 40.45 i tako zasluženo se pozicionirala na spomenutu poziciju.

Radi se o novom sjajnom uspjehu za našu bacačicu, nakon medalja i naslova na Europskim seniorskim/juniorskim prvenstvima pokazala je da je i u samom svjetskom vrhu ove kategorije i konkurencije. Podsjećamo, još uvijek se radi o juniorki (tek prva godina staža u starijejuniorskoj dobnoj kategoriji) za koju vjerujemo da će u godinama koje slijede, uskoro prigrliti i jednu svjetsku medalju.

Očekuje ju još i nastup u bacanju diska, danas u 16:30h. Spomenimo kako je za to vrijeme, na mitingu u Novom Mestu, lokaciji bitno bliža Hrvatskoj, nastupao i Arijan Islami u bacanju diska. U jeku priprema odlučio se za dodatnu provjeru uoči Europskog juniorskog prvenstva. U svojoj kategoriji najdalje je bacio do 53.95

Šaljemo sve pohvale i čestitke, bravo!

  • Natjecanje: Svjetsko prvenstvo gluhih i nagluhih
  • Mjesto: Stara Zagora (BUL)
  • Datum: 1.7.2016.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook