Međunarodna natjecanja

Sjajna Petters mlađejuniorska prvakinja Balkana, Josipović brončani

Petters na najvećoj stepenici postolja Foto: AK Agram Petters na najvećoj stepenici postolja

U Edirneu se održalo prvenstvo Balkana za mlađe juniore i mlađe juniorke na kojem je uspješno nastupila hrvatska reprezentacija među kojima je bilo i naših članova, točnije njih 9.

Grad na samom rubu Turske zaslužio je pohvale za organizaciju cjelokupne manifestacije, počevši od smještaja koji je pripao novoizgrađenom objektu desetak kilometra udaljenom od samog centra grada do samog natjecanja koje su domaćini praktički besprijekorno organizirali.

Odlično izdanje Petters nagrađeno titulom najbolje

Najuspješniju Agramerku imali smo na 400m, a to je bila Anamarija Petters s istrčanih 56.22! Za nju je to odličan rezultat jer je svoj osobni rekord popravila je za nešto manje od jedne sekunde.

Sama utrka bila je pomalo netipična za ovu disciplinu, Anamarija je prvih 200m istrčala nešto sporije (od očekivanog), ali najbolje je sačuvala za kraj i sjajnom završnicom prestizala sve konkurentice ispred sebe u napetoj borbi za najbolje pozicije i tako u cilj konačno ušla kao prvoplasirana! Pobjeda vrijedna naslova mlađejuniorske prvakinje Balkana!

Josipović 'kaznio' domaćeg konkurenta i stigao do bronce

Na 2000m zapreke gledali smo Juru Josipovića u također jednoj zanimljivoj utrci gdje smo svjedočili nesvakidašnjem događaju. Već od samog starta Jure je držao jednu od vodećih pozicija, ali u trenucima kad se 'lomila' trka stvorio se određen zaostatak za vodećim trojcem koji je s ulaskom u zadnji krug postao vodeći dvojac, naime domaći trkač se preračunao za jedan krug i tako stao nakon 1600m.

Ostaje nejasno kako je na jednoj ipak nešto kraćoj utrci tako kardinalno pogriješio. Možemo samo pretpostaviti kako ga je ponijela domaća atmosfera i publika koja ga je zaista poprilično bodrila i njihovo razočaranje nakon preranog završetka itekako se moglo osjetiti na tribinama.

No to nije bio Jurin problem koji je ostao u dobrom ritmu te u zadnjem krugu preuzeo poziciju vrijednu brončanog odličja i zadržao ju do samog kraja kada je u cilj ušao s 6:03,51, utrka na razini najboljih rezultata!

Kovačić i Hojsak četvrtoplasirani, četiri sedma mjesta

Malo je do medalje nedostajalo Mateu Kovačiću, a to 'malo' je jedna stotinka radi koje je ostao na korak do medalje na 4. mjesta. Ipak, istrčao je dobru utrku, prvih dvjestotinjak metara bio je među prvih par najboljih trkača, a za nešto više trebalo je biti još malo brži u zavoju. Posljednjih 100m ponudilo je zaista uzbudljiv finiš u kojem se malo tko štedio, a Mateo je na kraju u cilj ušao s novim osobnim rekordom od 48.81!

Identičan plasman osvojio je Fran Hojsak s dobrim nastupom na koplju, a najdalje je bacio u trećoj seriji kada je koplje sletjelo na 57.74. Bilo je tu još dobrih hitaca, ali oni su ipak bili nešto slabiji od spomenutog rezultata. Za medalju je trebalo baciti preko 62 metra, ali to je duljina kakva Frana sigurno čeka u nekoj bližoj budućnosti.

Na 100m Dora Filipović je trčala u 3. skupini gdje joj je pripalo 2. mjesto, a sveukupno je bila sedmoplasirana s istrčanih 12.77. Kod mlađih juniora izvan konkurencije nastupao je Zvonimir Topić koji je bio na razini svojih ovosezonskih najboljih rezultata s istrčanih 11.39.

Još sedmih mjesta pripalo je Bruni Jednačku na troskoku, Katarini Ivšac na 800m i Josipi Livaković na 2000m zapreke. Bruno je najdalje skočio u drugoj seriji (13.44), Katarina je prvi puta ove sezone nastupala na 800m (nekad primarna disciplina, danas više sporedna) i završila utrku s 2:23,88 dok će Josipi ova utrka prvenstveno dobro doći radi skupljanja iskustva (ona je kadetkinja tek u prvoj godini), inače je istrčala 8:10,57.

Srebrna ženska štafeta, muška štafeta za plasman kraća do postolja

Kraj natjecanja obilježile su štafete na 4x100m. U ženskoj su u 2. i 4. Izmjeni trčale Dora Filipović i Anamarija Petters, a u osvajanju srebrnog odličja pridružile su im se na 1. i 3. izmjeni Gloria Rožmarić i Petra Gojak. Konačno vrijeme je vrlo dobro, 48.81, u tome prilog ide i spomenuta medalja!

Zanimljivo, rezultat identičan onome Matea Kovačića na 400m, u nekoj egzibcijskoj prilici, bila bi to potpuno izjednačena utrka.

Malo je nedostajalo hrvatskoj muškoj štafeti, tamo je iz našeg kluba u 3. izmjeni trčao Zvonimir Topić, a štafetu su sačinjavali Ivan Vujević, Ivan Đukić i Patrik Finek. Njihovo konačno vrijeme je 43.58, za broncu je trebalo biti nešto malo brži (43.12). No daleko od toga kako je 4. mjesto plasman za podcijeniti.

Put do Erdina bio je poprilično dugačak (cca 20h), ali kao zaključak nije prevelika mudrost za reći kako se definitivno isplatio, hrvatski reprezentativci zaista su ponudili niz dobrih nastupa, a neki od njih su bili zasluženo i nagrađeni medaljama.

Govoreći o medaljama, osvojene su 4 zlatne, 1 srebrna i 3 brončane medalje dok u ekipnom poretku mlađe juniorke zauzimaju 6. mjesto (84 bodova), a mlađi juniori još su bolji kao četvrtoplasirani (113 disciplina). Pritom valja napomenuti kako je djevojkama nedostajalo nekoliko disciplina (nismo imali nikoga) za eventualno još bolji rezultat.

Velike čestitke svima na postignutom i osvojenom!

  • Natjecanje: Prvenstvo Balkana za mlađe juniore i juniorke
  • Mjesto: Erdine (TUR)
  • Datum: 3.8.2013.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook