Međunarodna natjecanja

PROHUJALO S VIHOROM Osobni rekord i norma Filipović na 200m za Europsko U23 prvenstvo!

Dora Filipović Dora Filipović

Dora Filipović nakon vrlo dobre dvoranske sezone već je odlično započela sezonu na otvorenom u Tucsonu, Arizoni.

U Sjedinjenim Američkim Državama nema previše odmora između dvorane i sezone na otvorenom tako da je ovo već pomalo i uobičajen termin tj. nastavak sezone.

Tako je ovaj vikend za njezinu GCU sportsku ekipu predviđen za "Willie Williams Classic" na kojem je tijekom prvog dana nastupala na 200 metara.

I odmah u startu je istrčala svoju najbržu utrku ikad u ovoj disciplini! Izmjereno je 24.27 što je za 27 stotinki bolje od prijašnjeg osobnog rekorda.

Pritom je i vjetar bio dobar saveznik, a opet regularan (+2.0) tako da joj se u ovom smislu malo i vratilo naspram prijašnjih godina kada je također znala istrčati brze rezultate, ali bi vjetar bio malo prejak (+2.1, 2.2...).

Ovdje to nije slučaj, točno je na granici dozvoljenog i ovaj rezultat je ujedno i brži od norme za Europsko mlađeseniorsko prvenstvo koja iznosi 24.45.

Osim toga, Dora bi prema startnim listama tijekom 2. dana natjecanja trebala nastupati i na 400 metara pa će biti zanimljivo za vidjeti koji nas tu rezultat očekuje. Jedna norma je već tu, a s ovakvim trčanjem sigurno se može i do druge!

Velike čestitke na postignutom rezultatu, bravo!

  • Natjecanje: 2019 Willie Williams Classic
  • Mjesto: Tucson, Arizona
  • Datum: 15.3.2019.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook