Međunarodna natjecanja

Produženi natjecateljski vikend: Šimić na Dijamantnoj Ligi za potvrdu prolaska u finale, naši na EP-U23 i PB-U18

Ana Šimić Ana Šimić

Već sutrašnjim danom počinje niz atletskih uzbuđenja za nas koja će se nastaviti i do kraja ovog tjedna.

Šimić konačno dobila priliku za novi dijamantni nastup

Tijekom ovog tjedna razveselila nas je vijest kako je Ana Šimić dobila drugu svoju priliku na ovosezonskim natjecanjima Dijamantne lige i očekuje sutra nastup u Monacu na skoku u vis koji počinje od 20h.

Podsjetimo, Ana je prije malo više od 2 mjeseca na otvaranju 'dijamantne' sezone odlično nastupila u Dohi i kao drugoplasirana istaknula kandidaturu za finale ovog natjecanja. Očekivali smo nastup i ranije (posebice nakon Dohe), ali u menadžerskim igricama nije se ponekad lako snaći. Nema veze, bitno da smo dočekali ovaj nastup.

Podsjetimo, već tri sezone natjecanje se odvija u sistemu skupljanja bodova u kvalifikacijskim mitinzima te za veliko finale prolazi najboljih 12 po poretku nakon što se održi određeni broj planiranih natjecanja.

U ovom slučaju skok u vis će se održati čak 6 kvalifikacijskih natjecanja, a do sad se već njih 5 održalo. Zanimljivo kako se kroz ovo natjecanja 'prevrtjelo' dosta natjecateljica, a Šimić je onim prvim nastupom zakoračila u finale i to bi sada ovdje u Monacu samo trebalo potvrditi.

Trenutačno se drži na 10. mjestu sa 7 osvojenih bodova, a vidjet ćemo nakon sutrašnjeg dana koja će biti njezina pozicija s obzirom da isti broj imaju od 7. do 9. mjesta.

Startna lista bez daljnjega izgleda vrhunski i vidi se kako je velik broj najboljih (predvođenih s Lasitskene tu) i izuzetno nam je drago vidjeti našu članicu na ovom popisu.

Skoro svi započinju Europsku U23 priču u petak

Održao se već prvi dan Europskog mlađeseniorskog prvenstva na kojem je uspješno i manje uspješno nastupilo nekoliko hrvatskih predstavnika, a svi naši članovi i članice nastupaju tijekom 2. dana pa ćemo iskoristiti priliku za podsjetnik:

  • Sven Cepuš - 800m, kvalifikacije 1. skupina, 11:45h
  • Filip Svalina - 3000m zapreke, kvalifikacije 1. skupina, 17:21h
  • Dora Filipović - 200m, kvalifikacije 1. skupina, 18:55h
  • Katarina Vukančić - 10000m finale, 19:52h

Nismo ni zaboravili na subotnji 3. dan:

  • Filip Mrčić - skok u vis, 10:30h

Neovisno o rezultatima na EP, U18 Prvenstvo Balkana u nedjelju

Vidjet ćemo kako će naši članovi i članice proći u kvalifikacijskim nastupima te hoće li izboriti svoje daljnje nastupe te tako produžiti svoju priču u Gavleu i Švedskoj.

Bitno južnije od spomenute lokacije nalazit će se najbolji mlađi juniori i juniorke Hrvatske koji su u Istanbulu i Turskoj gdje se 14. srpnja (nedjelja) održava Prvenstvo Balkana za mlađe juniore i juniorke.

Tu se stvari od naše ranije ovotjedne najave za sada nisu mijenjale i od naših su odabrani Eva Mačković i Luka Dubajić koji svoje kvalifikacijske nastupe imaju u 13:30/13:50h na 100 metara.

Svima diljem Europe želimo što uspješnije nastupe!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook