Međunarodna natjecanja

Preliminarne STARTNE LISTE za Miting otvorenja sezone 2017

Stipe Žunić Foto: Getty Images Stipe Žunić

Objavljujemo prve preliminarne startne liste uz satnicu, tehničke upute našeg mitinga koji sutra s uvodnim disciplinama počinje od 14h, a svečano otvaranje predviđeno je za 16h.

Ono što je u startu bitno odmah napomenuti je satnica natjecanja koja je doživjela svoje promjene u nekim disciplinama naspram raspisa (uostalom u njemu je bilo najavljeno da će se to dogoditi).

Možete ju pogledati u linku ispod članka u sklopu startnih lista. Ako postoji neka greška, slobodno nam javite i ispravit ćemo ju, puno je natjecatelja i one se događaju. Bitna obavijest je da smo dodali 4x100m za žene, ali i muškarce i do kraja dana moguće je na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. prijaviti svoju štafetu (startnina je ista kao i za pojedinca). 

Iako smo se ove godine odlučili za poprilično raznoliku paletu disciplina i došli čak do 500m, (disciplina za koju je pitanje je li se na ovim prostorima uopće trčala), očito je to privuklo mnoge atletičare, atletičarke kao i njihove trenere-klubove. Uz to će se na hrvatskim prostorima nakon dugo vremena trčati i 1 milja točnije 1609 metara.

Tako imamo prijavljenih preko 250 natjecatelja što je zaista lijep broj jer je program naspram prošlogodišnjeg ipak sat vremena kraći. Uz to, najavljena vremenska prognoza sugerira bitno bolje vremenske uvjete nego što je to bilo danas (petak) ili jučer.

Nesumnjivo je prva disciplina natjecanja muška kugla. Možda broj ljudi nije velik, ali kada imate finalistu Olimpijskih igara, Stipu Žunića, koji je prije mjesec dana bacio briljantnih 21.45 za hrvatski rekord i tome pridodate velikana i rutinera Nedžada Mulabegovića, jedno je sigurno - kugla će letjeti daleko, a na rasporedu je od 17.15h S obzirom na velik interes, ispunili smo želju dečkima i kugla će se bacati na travu.

Tik pored njih tada bi negdje već trebao biti gotov Ivan Horvat na skoku s motkom, atraktivna, ali i teška disciplina ove godine ponudila je puno veselja za njega i hrvatsku atletiku, neka nastavi u tom smjeru i u ovoj sezoni na otvorenom. Motka će na kraju početi u 14.15h, ali Ivana ćemo ipak vidjeti nešto kasnije...

Koliko, ostavljamo ovom dvojcu uz ostale bacače da naprave 'posao'. Muški disk najavljuje dobru borbu za plasmane, ali i rezultate. Martin Marković, Roland Varga, Peter Savanyu, a na još bolji rezultat ide i naš član Arijan Islami. Puno disciplina je pred, ali nema razloga kvariti doživljaj, preliminarne startne liste nalaze se u linku ispod članka i prepuštamo vam da ih pogledate i pripremite za dolazak sutra na stadion uz Savu.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook